Visste du att...
5

Ghost Rider

Johnny Blaze har sålt sin själ och får lida för det varje natt när han blir den brinnande motorcykelkillen.

Filmen Ghost Rider gjorde succé på biograferna i USA, den drog in 51 miljoner dollar under sin premiärhelg som bestod av fem dagar. Huvudrollen spelas av Nicolas Cage och hans flamma – vilket är lite kul sagt med tanke på att han brinner i filmen – spelas av Eva Mendez. Ghost Rider existerar på grund av att stuntmotorcyklisten Johnny Blaze säljer sin själ till demonen Mephisto för att rädda sin far från cancer. Tyvärr visar det sig inte vara ett bra byte av tjänster för Blaze.

Det är på nätterna som Blaze förvandlas till Ghost Rider. Då blir han ett skelett som brinner, därav att det var aningen kul ovan att Mendez spelar hans flamma som för övrigt heter Roxanne Simpson i filmen.

I spelet hamnar man i hetluften direkt. Det hela handlar om ett hack and slash där man kan slåss eller – låt oss kalla det – vifta med sin eldpiska bland annat. Det är som alltid i den här typen av spel ganska mycket repetitiva övningar. Under allt spöande av elakingar kan man uppgradera sin karaktär för att bli ännu bättre på det han gör bäst. Eftersom Ghost Rider är en motorcykelkille får man självklart också köra motorcykel i spelet. Det är ett väldigt styrt upplägg där man kan hoppa och glida under hinder bland annat, det samtidigt som man får trycka på knappar för att slåss mot diverse motståndare.

Ghost Rider-filmen gjorde succé och det är nog det som spelet kommer att sälja på. Variationen är liten, man gör samma sak i det oändliga och att få nya attacker via erfarenhetspoäng bidrar inte mycket till spelet allt som allt. Motorcykeldelen adderar heller inget av värde. Nja, du måste nog vara en stor fan av filmen – eller serietidningen som filmen är baserad på – för att få ut någon av det här spelet.