Visste du att...
8

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

Forza forsar verkligen fram och har slagit alla typer av spelarrekord för Microsoft.

Game Pass
Framgången stavas Game Pass som blivit en gigantisk faktor när det gäller att få många spelare på kort tid. I skrivande stund har Forza över 10 miljoner spelare och har i och med det slagit både Xbox- och Game Pass-rekord. Vi gissar dock att de blir slagna igen den åttonde december när Halo släpps.

Forza
Som de flesta känner till är Forza Microsofts racingspel och det har funnits ett bra tag vid det här laget. Förra versionen hade en handling och bilkörande, men i Horizon 5 har handlingen kapats. Så nu är det mer av det man vill ha skulle man kunna säga.

Forzas bilkörande har korsats lite med extremsportsupplägg där man får poäng för saker som att sladda eller hoppa. Det blir en morot för spelarna att ta ut svängarna – så att säga – och även att klanta till det i poängjakten. Spelet är polerat som sjutton och att det är så prydligt kan ibland göra att det känns lite stelt. Codemasters lyckas allt som ofta leverera en lite skitigare racing och den känns lite mer levande. Det är lite av en smaksak vad man gillar dock.

Bilarna
Det finns en uppsjö av bilar och många olika typer av bilar. Alla hittar sina favoriter och det blir som oftast att man ett fåtal bilar man kör hela tiden. Personligen föredrar jag allt som är fyrhjulsdrivet då det kompenserar för eventuella förarbrister.

Omdöme
Forza Horizon 5 är ett bra spel som är värt att köpa och har man Game Pass är det ett självklart spel att ladda ner. Har du dessutom Game Pass finns även ett par Codemaster-spel att variera ditt bilkörande med.