Visste du att...
6.5

Firefighter F.D. 18

Har du någonsin drömt om att vara brandsoldat – då kan du kolla om du prova på och kolla om du valt fel karriär.

Alla har väl vid något tillfälle drömt om att bli en brandman? Okej, många har gjort det i alla fall. Min kompis Peter gjorde det så mycket att han faktiskt blev en sådan. Han verkar gilla det.

Själv så skyr jag elden likt ett bränt barn. Eller bara med en vetskap om att det är varmt och smärtsamt om man kommer för nära. Men nog om det.

I Firefighter F.D. 18 får man chansen att bli en brandman och man får hoppa in i hetluften direkt. Eldsvådorna är stora och helt ur kontroll, eller i alla fall tills spelaren träder in i bilden. Med sin jättelånga slang släcker man eldar i parti och minut. Lite här och där finns instängda människor som räddas systematiskt. Lite varstans dyker det upp en eldboss, det skulle man kunna kalla de eldhärdar som är utomordentligt jobbiga att släcka. Dessa kräver mer än bara en lång slang, det gäller att lägga upp en taktik.

För att göra spelet mer intressant finns en handling, men den känns lite sådär för att vara ärlig. Spelet är lite nytänkande, även om kontrollen är identisk med vilket actionspel som helst, och ganska trevligt att spela. Troligtvis kommer de allra flesta att tröttna relativt snabbt, det handlar rätt ofta om att släcka eldar och rädda instängda människor, det blir tröttsamt…