Visste du att...
6.5

Fifa Street

Fotboll är nästa sport att få ett så kallat street-spel från Electronic Arts.

Klubblag i alla ära, men det är på bakgatorna i Brasilien som det spelas riktig fotboll. Där har storheter som Ronaldo lärt sig spela, i alla fall sa de så i ett sportprogram på tv. Därför är självklart Brasilien ett av de ställen som man kan spela gatufotboll på i nya Fifa street från spelbolaget Electronic arts.

Det handlar om överdriven fotboll, med supersparkar och finter som får en att tappa andan. Det är fartfyllt och det är action hela tiden, med så liten plan och inga sidlinjer blir det ingen vila. De alternativa tillvägagångssätten att utöva sporter växer och spelen säljer bara bättre och bättre. Electronic arts har tidigare gett ut basket och amerikansk fotboll i gatuformatet, nu alltså även det vi världen utanför USA kallar fotboll.

Kontrollen är lätt att bemästra och de finter man plockar fram är snygga att se på. Spelet är som sagt 100 procent action och man kan inte stå och såsa med bollen – då blir man av med den. Spelar man med vänner är det som roligast, men det som saknas är djup. Det är svårt att känna sig engagerad i längden.

Fifa street är ett kul spel, men man tröttnar lite för snabbt och ser sig gärna om efter ett mer ordinärt fotbollsspel inom kort. I lagom doser eller som partyspel gör det sig som bäst.