Visste du att...
6.5

Dead in Vinland

Dead in Vinland, True Viking Edition är ett matigt paket av det dryga året gamla PC-spelet, kombinerat med allt nedladdningsbart innehåll sedan dess och optimerat (någorlunda) för Nintendo Switch.

Eirik är en viking
Vikingen Eirik – spelets håriga huvudperson – flyr undan ond bråd död och hamnar i ett okänt land tillsammans med sin familj. De tvingas alla samarbeta för att bygga ett nytt hem under väldigt svåra omständigheter. Resurser behöver samlas och förvaras, basen behöver ständigt förstärkas och familjen med allierade behöver se om sin hälsa, hunger, törst och relation till varandra. Var försiktig med valen, det finns mycket att fokusera på men man hinner aldrig göra allt.

Världen omkring är fientlig, strider kan bryta ut och som resten av spelet är dessa turbaserade. Har man rekryterat människor till sin bas kan det underlätta striderna, tre mot tre.

Inte helt lättspelat
Switch-versionen brister dock i användarvänlighet. Att byta mellan fönster, menyer och alla kommandon däremellan är inte enkelt och då majoriteten av spelet går ut på just detta blir spelglädjen lidande. Med en datormus skulle detta flutit på utan problem, men med styrspakar och knappar (och på en relativt liten skärm) är det för mycket att navigera genom på ett smidigt sätt.

Dead in Vinland är ett svårt spel som belönar ihärdiga spelare. På Switch blir det tyvärr lidande och vi rekommenderar istället att spela det på PC.