Visste du att...
6

Cars

Cars är självklart baserat på filmen med samma namn. Filmen som trots namnet går som tåget på biografer världen över.

I USA hör man Owen Wilson som Lightning McQueen, det vill säga filmens huvudkaraktär (dunderskojigt!). Och det gör man även i det spelet vi har testat, som är ett plus, men spelet kommer att vara lokaliserat när det finns i de svenska butikerna och det är bra för de yngre spelarna.

Filmen är enormt charmig, den handlar om en allt för kaxig och egenkär bil som av misstag hamnar i den lilla staden Radiator Springs där tiden i princip står stilla. Här får McQueen lära sig ett och annat och en spirande kärlekshistoria tar också fart. Allt som allt är det en mycket charmig film som sagt.

Spelet är inte superlångt från handlingen och allt börjar i Radiator Springs. Det är upplagt på så sätt att man kan åka lite som man vill. Det gör att det bjuds på en fri spelupplevelse och självklart tröttnar man inte lika snabbt. Med tanke på att målgruppen är av yngre modell är det här inte ett tokigt spel alls, men för en mer rutinerad spelar är spelet i sig inte någon sak som håller i längden. Speltiden är runt åtta till tio timmar.

Gillar du filmen, då kommer du säkert att gilla spelet. Det är kanske inte världens största utmaning, men det är helt klart underhållande. Utan filmen i ryggen håller kanske inte spelkoncept helt och hållet, vilket gör att du bör ha sett filmen.