Visste du att...
bleed
7.5

Bleed

Under Bleeds yta finns ett väloljat maskineri. Den grafiska designen i Bleed ger vi nämligen inte mycket för. Det för snarare tankarna till ett åldrat flashspel, något från Newgrounds. Huvudpersonen Wryn ser inte särskilt intressant ut, hennes resa till att bli ”Den Ultimata Spelhjälten” är då svår att fångas i.

När spelet väl är igång skiner kontrollen lyckligtvis igenom. I denna tvådimensionella shooter börjar man med förmågor som får en fullt uppgraderad karaktär från andra spel att skämmas. Redan från start har man dubbla pistoler och ett raketgevär, allt med oändlig ammunition. Utöver det ett trippelhopp och förmågan att sakta ned tiden.

Med dessa färdigheter studsar man runt i väldigt simpel bandesign och skjuter ned fiender. Alla sju banor avslutas med en unik boss som kan ta några försök att besegra. Mellan banorna kan man köpa ännu mer förmågor, uppgraderingar och spelbara karaktärer med pengar man tjänar från sitt graciösa dödande.

Det finns möjlighet att spela med en vän, tyvärr känns funktionen mest som en eftertanke. Man delar energimätare och skärmen fokuserar endast på Spelare 1.

Bleed går väldigt snabbt att klara, många av akrobatikkonsterna man genomför på färden är riktigt mäktiga. Kontrollen gör det till något värt att spana in.