Visste du att...
5

A Perfect Day

A Perfect Day

A Perfect Day handlar om att skapa den perfekta dagen. Men är det ett perfekt spel? Läs och se.

Ingen höjdardag
I spelet A Perfect Day får man följa en kinesisk skolpojke under en dag. Det är nyårsafton vilket normalt inte hindrar att det är skola, men just denna dag får eleverna sluta tidigare. Först traskar man efter en tjejkompis som grabben gärna vill ge en present till men inte vågar. Sen, hemma, är det stelt och det verkar pågå något mellan föräldrarna som pojken inte förstår riktigt. När dagen slutar var det inte någon höjdardag direkt.

Om och om igen
Men, så börjar dagen om; likt i filmen Groundhog Day upplever huvudpersonen samma dag om och om igen. Kanske kan man göra den bättre om man tar andra beslut och gör andra saker? Kanske kan det bli den ”perfekta dag” som spelets titel skvallrar om.

Detta berättelsefokuserade spel kan beskrivas som en blandning av visuell roman och pusselspel med lite minispel instoppade. Man väljer platser att besöka och mellan olika dialogalternativ och beslut. Under dagen får man också diverse prylar som man kan behålla och som underlättar nästa dag.

A Perfect Day är ett intressant spel sett till koncept och miljöer men vidare roligt att spela blir det aldrig. Visst kan man spela det för berättelsen men varken handling eller spelmekanik engagerar på några högre nivåer.