Visste du att...

Sex miljoner till svenska studion Oddiko

Sex mille till Götlaborg

Göteborgsbaserade spelstudion Oddiko har säkrat sin första investering på sex miljoner kronor från Behold Ventures och Windmill Game Invest.

Oddiko grundades våren 2022 av Linda Davidsson, Robin Bono och Kristina Jönsson. Allt började när de möttes under Game Creator-programmet på YRGO i Göteborg.

”Det har naturligtvis varit en utmaning att jaga finansiering och hantera privata finanser som en startup. Men nu har vi nått en viktig milstolpe efter två års hårt arbete och har äntligen utrymme att leverera kreativa och sociala spelupplevelser för våra spelare runt om i världen,” säger Linda Davidsson, VD för Oddiko.

Under studietiden såg företagets första titel, Beer and Plunder, dagens ljus och de fick pris för Bästa Design vid Sweden Game Awards 2021. Under den sista delen av sin utbildning valde de att avbryta sina praktikplatser och istället fokusera på att starta sitt eget företag. De kontaktade då Sweden Game Startup för stöd och vägledning, vilket blev startpunkten för Oddiko.

Oddiko har nu säkrat en investering på sex miljoner kronor från Behold Ventures och Windmill Game Invest, med planer på att ta in ytterligare en miljon kronor från ängelinvesterare innan rundan avslutas. Efter att ha pitchat på Sweden Game Conference i oktober 2022, tog de sin första kontakt med Behold Ventures.

”Jag är oerhört nöjd med vår investering i Oddiko. Linda och teamet har imponerat på oss, inte bara med ett briljant spelkoncept, utan också med sin motståndskraft och ambition. Vi på Behold Ventures kunde inte vara lyckligare över att välkomna Oddiko till vår portföljbolagsfamilj och jag ser fram emot att arbeta med dem för att förverkliga deras stora vision för Beer and Plunder,” säger Sigurlína Ingvarsdóttir från Behold Ventures.

Beer and Plunder är ett co-op management-äventyr för PC där du och dina vänner arbetar tillsammans för att driva er egen vikingabar.
Målet är att samla resurser från olika varelser för att servera mat och dryck till era bargäster. Förutom att vara svåra att hantera, utgör gästernas korta humör en intensiv utmaning som kräver både kommunikation och koordinering. När du utforskar den nordiska ön du befinner dig på, kommer du också att stöta på flera intressanta karaktärer som kan antingen försvåra eller underlätta din resa.
Du kan hitta en gratis Beer and Plunder-demo på Steam att testa med dina vänner och familj.