Visste du att...

Avalanche stänger två studios

Avalanche Studios

Avalanche stänger studios

Det var inte länge sedan Avalanche öppnade dörrarna för en ny studio i Montreal och det gör att nedläggningen av den samma är rätt oväntad.

50 Avalanchare söker nytt jobb
Som alla andra svenska studios började allt på Södermalm. Sedan öppnades nya studios i New York, Malmö, Liverpool och nu senast Montreal. Men idag så meddelade Avalanche att de bantar arbetsstyrkan med nio procent och det genom att packa ihop i både New York och Montreal.

New York är förmodligen den dyraste studion att driva med tanke på att det kostar skjortan att hyra lokaler på Manhattan, så i konstnadsåtstramande tider är det kanske ett naturligt steg. Montreal som de som sagt nyligen sparkat igång så är det mer förvånande. Även om NYC också är förvånande.

”Det är ett extremt svårt beslut, men vi tror att det är nödvändigt för att säkerställa en stabil och hållbar framtid för företaget.” kan man bland annat läsa via deras hemsida. Se bilden nedan.

Vi hoppas att alla de som slutar hittar nya jobb snabbt – eller kanske startar nästa stora studio.