Visste du att...

Nytt svenskt spel – nästan – utannonserat

Project Bulkhead

Svenska Chief Rebel, en studio som förmodligen är helt okända för den stora spelande allmänheten, men har vuxit en hel del sedan starten. Nu har de meddelat att de har ett Sci-Fi-spel på gång och det har arbetsnamnet Bulkhead.

Meddelat – med en nypa salt
Som rubriken poängterar, det är bara ett spel som de nästan utannonserar. De har bara meddelat ett arbetsnamn och målat upp lite vad de jobbar med. Det är inte riktigt samma sak som att meddela och visa upp ett spel, men det är kul att information börjar sippra ut oavsett.

Annorlunda upplevelse
Rebellerna lovar att erbjuda spelare en annorlunda upplevelse med fokus på samarbete och taktik. Ett koncept som typ alla svenska studios jobbar med i och för sig. Men de utlovar som sagt något annorlunda och vi ser fram mot vad det blir när de visar upp det lite mer på riktigt än bara nämner ett projektnamn på sin hemsida.

Det som meddelas är i alla fall att Bulkhead tar spelarna med på en resa genom rymden där de tillsammans med sina vänner skapar en grupp av erfarna rymdäventyrare för att övervinna utmaningarna som väntar. De beskriver spelet som en möjlighet för spelarna att utforska en unik spelvärld där man kan lösa problem på olika sätt och att de strävar efter att erbjuda en spännande och varierad upplevelse för spelarna. Samarbete nyckeln till framgång och det finns alltid alternativa lösningar på problemen som inte innefattar våld.

På bilden överst ser vi lite av spelet, vilket inte ger mycket mer än en uppfattning av vad de jobbar med. Utvecklaren ser ut att komma från Kalix.

Läs hela posten här.