Visste du att...

GDC: The Mix – indies visar upp spel

The Mix

En stor yta för indies att visa upp sina spel för media och vanliga dödliga besökare.

GDC
Utvecklarmässan Game Developer Conference (GDC) i San Francisco är en kombination av branschfest och skola. Man kan gå på föreläsningar och lära sig mer, höra om andras fram- och motgångar. Det finns ytor för indiespel på mässan, men det händer så mycket på plats att det är svårt att synas. Det gör att evenemang äger rum i anslutning till mässan, med de är helt oberoende. Ett av dem är är The Mix som äger rum i anslutning till ett antal mässor runtom i USA.

The Mix
Arrangörerna hyr en tvåvåningsbyggnad där skärmar radas upp och utställarna kan sedan koppla upp den utrustning de har med sig, vilket allt som oftast är en PC. Sedan är det upp till respektive station att försöka få uppmärksamhet av besökarna. Första timmen är exklusiv för media och det är nog den som är den viktigaste, att kanske få någon som skriver en rad om spelet. Resten av kvällen är det för inbjudna och då är det mer en gemytlig sak där alla spelar spel och pratar spel.

The Mix känns som det renhårigaste eventet av sitt slag under GDC-mässan. Det finns även ett liknande som växt när nya arrangörer hoppat in, i alla fall tror vi att det är nya arrangörer. Det heter Day of the Devs och har samma upplägg. Det är lite mer kommersiellt och arrangörerna säljer t-shirts, kepsar och allt möjligt plus att de inte bjuder på dryck, utan även det har en prislapp. Det känns mer som att det är ett event för att tjäna pengar kontra Mix som känns lite mer ideellt. Dock ska poängteras att The Mix också är ett kommersiellt evenemang, det är bara känslan som är olika.

Foto från Day of the Devs