Visste du att...

Disney köper in sig i Epic Games

Disney siktar på fler spel

Disney och Epic Games ska skapa ett expansivt och öppet spel- och underhållningsuniversum kopplat till Fortnite.

Team Gigant
Två gigantiska företag inom underhållningsbranschen, The Walt Disney Company och Epic Games, har avslöjat sina planer på att samarbeta för att skapa ett helt nytt spel- och underhållningsuniversum. Detta partnerskap kommer att ytterligare utöka räckvidden för Disney-produkter. För att förstärka detta projekt ytterligare kommer Disney även att investera 1,5 miljarder Dollar för att förvärva en andel i Epic Games. Affären är föremål för sedvanliga villkor, inklusive regulatoriska godkännanden.

Det nya universumet, som förväntas vara i någon form av synk med Fortnite, kommer att erbjuda en mängd olika möjligheter för konsumenter att spela, titta, handla och engagera sig med innehåll, karaktärer och berättelser från Disney, Pixar, Marvel, Star Wars och Avatar med flera. Spelare kommer att kunna skapa sina egna berättelser och upplevelser och dela innehåll med varandra. Allt detta kommer att drivas av Unreal Engine självklart.

”Vårt spännande nya samarbete med Epic Games kommer att förena Disneys älskade varumärken och franchises med det enormt populära Fortnite i ett transformationellt nytt spel- och underhållningsuniversum”, säger Robert A. Iger, VD för The Walt Disney Company. ”Detta markerar Disneys största intåg någonsin i spelvärlden och erbjuder betydande möjligheter till tillväxt och expansion. Vi längtar efter att fansen ska få uppleva Disney-historierna och världarna de älskar på banbrytande nya sätt.”

”Disney var ett av de första företagen som trodde på potentialen att förena sina världar med våra i Fortnite, och de använder Unreal Engine i hela sin portfölj,” säger Tim Sweeney, VD och grundare av Epic Games. ”Nu samarbetar vi om något helt nytt för att bygga ett ihållande, öppet och interoperabelt ekosystem som kommer att förena Disney- och Fortnite-gemenskaperna.”