Visste du att...

Svenska spel på Steams bästsäljarlista för 2023

Svenska spel

Vi brukar vara bortskämda med många svenska titlar på årets topplista, men i år är det inte så värst många.

Gul och blå
Svenska spelundret levererar alltid bra spel, men såvida vi inte har missat några titlar på listan var det ett rätt skralt utbud som representerar vårat avlånga land. Det här är titlarna som vi återfann och alla av dem var på plats 51-100 i den så kallade bronskategorin där de är inte rankade, utan i slumpad ordning.

  • It takes two, Hazelight
  • Payday 3, Starbreeze
  • Warhammer 40,000: Darktide, Fatshark
  • Raft, Redbeet
  • Battlefield 2042, Dice
  • Payday 3 har slagit sin in på listan trots att det bara varit ute i några månader, medan de flesta andra haft betydligt längre tid på sig att dra in de pengar som de krävs för att nå upp till topp 100. Listan är baserat över hur mycket de dragit in i kronor och ören, inte antal sålda exemplar. Det är därför som gratisspel finns med då de har microtranaktioner som inkomstkälla.