Visste du att...

Starbreeze meddelar ett nytt Dungeons & Dragons-spel

Dungeons & Dragons från Starbreeze

Vi skulle nog säga att det är ett oväntat spel att komma från Starbreeze som framför allt har actionladdade saker i sin resumé.

Alla plattformar är målet och 2026 är året
Starbreeze Entertainment har licensierat Dungeons & Dragons av Wizards of the Coast för att användas i det kommande spelet med arbetsnamnet Project Baxter. Spelet planeras att släppas 2026 och då är Starbreeze både utvecklare och utgivare.

Project Baxter utspelar sig i Dungeons & Dragons-världen och kommer att vara någon form av ett coop-spel med game as a service som grund. Project Baxter kommer att lanseras på alla stora plattformar 2026, vilka det nu kan vara med rykten om nya konsoler, och inkludera cross-play. Motorn kommer att vara Unreal Engine 5.

”Det är svårt att föreställa sig en bättre kombination än Dungeons & Dragons och Starbreeze – båda med sin grund i samarbets- och gemenskapsdrivna upplevelser, ’spela det på ditt sätt’ och oändlig återspelningsbarhet. När vi tittade på potentiella IP:er för våra framtida projekt var Dungeons & Dragons alltid högst upp på vår lista, och jag är otroligt glad att kunna tillkännage denna licens. Jag vill tacka Wizards of the Coast för att vara en sådan fantastisk partner. Utvecklingen av spelet är i full gång, och vi ser fram emot att leverera en fantastisk Dungeons & Dragons-actionäventyr 2026”, säger Tobias Sjögren, VD för Starbreeze.

”Dungeons & Dragons har ett extraordinärt år”, säger Eugene Evans, SVP Digital Strategy and Licensing på Wizards of the Coast och Hasbro. ”Våra spelvarumärken, inklusive Dungeons & Dragons, fortsätter att locka till sig fantastiska partners när vi genomför vår plan att växa vår portfölj av digitala spel genom licensiering och utveckling. Vårt samarbete med Starbreeze är en tydlig illustration av denna strategi. Med deras imponerande spel och passion för Dungeons & Dragons är vi övertygade om att de kommer att skapa en upplevelse som kommer att glädja fans världen över.”

starbreeze