Visste du att...

Starbreeze firar 25 år som utvecklare

Starbreeze 25 år

Tiden går snabbt när man har kul.

25 år av spelutvecklande
Företaget grundades som O3 Games i Östhammar 1998 och flyttade sedan till Uppsala 1999. I augusti 2000 förvärvade O3 Games Härnösands-baserade Starbreeze Studios som då bestod av åtta anställda. Det mest kända och framgångsrika spelet från Uppsala-tiden är Riddick som fick Vin Diesel att komma till kontoret och förbrylla folk vad han gjorde i Uppsala.

De förvärvade Stockholms-baserade Overkill Software, utvecklare av Payday, under 2012. Även om det på pappret var Stabreeze som köpte Overkill kan nästa fundera på om det inte var tvärt om, vilket kanske flytten från Uppsala till Stockholm var lite bevis för. Payday 2 blev en superhit och nu 2023 – efter lite turbulens – har företaget precis släppt Payday 3.

Vi hoppas på – minst – 25 år till och ser fram mot vad som komma skall med Payday och andra titlar i framtiden. Oavsett, grattis Starbreeze.