Visste du att...

MTG förvärvar majoritetsandel i Snowprint Studios

Modern Times Group förvärvar majoritetsandel i Snowprint Studios

Modern Times Group har förvärvat en majoritetsandel i Snowprint Studios, vilket banar väg för studions tillväxt och kreativa innovation.

Snowprint är studion bakom titlar som inkluderar Legend of Solgard, Rivengard och Warhammer 40,000: Tacticus. Sedan sin lansering 2022 och vinsten av ”Årets Spel” från Pocket Gamer har den sistnämnda titeln snabbt blivit ett av de mest populära mobila Warhammer 40K-spelen. Med MTG:s stöd och expertis är hela teamet entusiastiska över framtida expansion till nya plattformar och mycket mer.

”Vi har hittat den perfekta ägaren i MTG, med en företagsfilosofi och företagskultur som överensstämmer med vår som spelskapare. Mitt team och jag är stolta över att ha utvecklat Snowprint från en startup till sin nuvarande position som en ledande, självständig mobilspelsstudio. Vi är övertygade om att MTG är det rätta hemmet för Snowprint framöver, och att de erbjuder oss både friheten att fortsätta att skapa fantastiska spel och tillgång till en bred verktygslåda som kan hjälpa oss att påskynda tillväxten av vår portfölj. Vi är glada över att ansluta oss till MTG och är tacksamma mot våra investerare King, HIRO Capital, Korea Investment Partners, Sisu Game Ventures och andra som trodde på vår vision för studion.” säger Alexander Ekvall, VD och medgrundare Snowprint.