Visste du att...

LG gör skärm för LOL-spelare

UltraGear 27GR95QL för League of Legends-spelare

Skärmen är särskilt utformad för att tillfredsställa League of Legends-fans och är resultatet av ett spännande samarbete mellan LG och LOL-utvecklaren Riot Games.

Nypa salt
LG säger att feedback från League of Legends-spelare har varit en central komponent i utvecklingen av den nya modellen, men teknik är teknik och vare sig spelare eller utvecklarna har haft så mycket att göra med skärmen kan vi sätta minst en krona på. Vissa typer av skärmar gör sig bättre mot vissa typer av spel och självklart har LG valt en typ av skärm som gör sig som bäst mot LOL i det här fallet. Konstigt vore annat. Det som Riot primärt har sett till, skulle vi gissa, är att förse LG med godkänd grafik som sedan har används på skärmen. Det här gör dock inte att skärmen är sämre, för det LG kan är att göra skärmar och vi förmodar att den kommer vara riktigt jäkla bra – sen är det upp till var och en om man vill ha massa LOL-krumelurer på båda in- och utsidan. Skärmen är inte bara dekorerad med designelement och ikoner från spelet på utsidan, utan även i dess menyer.

UltraGear 27GR95QL har en begränsad upplaga och riktar in sig på de mest krävande, och ekonomiskt solida, spelarna. Uppdateringsfrekvensen på 240 Hz och OLED-panel. Responstid på 0,03 millisekunder (grå-till-grå), vilket resulterar i skarpare bildkvalitet. QHD-upplösning, det vill säga 2 560 × 1 440 pixlar. Varje OLED-pixel är sin egen ljuskälla, vilket ger en nästan oändlig kontrast på 1 500 000:1.

När det gäller bildsynkronisering stöder skärmen både Nvidia G-Sync och AMD Freesync Premium, vilket ger en smidig och skarp spelupplevelse. På anslutningssidan finns dubbla HDMI 2.1-portar, en DisplayPort 1.4, en USB 3.0-hubb med två kontakter och ett fyrpoligt hörlursuttag med stöd för DTS:HeadphoneX.

Skins på köpet
Skärmen blir din för 9 999 kronor och kommer att finnas i – som de brukar säga förut – välsorterade butiker från och med den 12 oktober. För att sy ihop samarbetet får man med tre stycken LOL-skins, men – om vi fattat rätt – bara till de 30 första förhandsbokningarna och det känns lite snålt och man hostar upp så mycket pengar. Det som ingår är i alla fall Project: Vi, Snow Moon Caitlyn och Jayce Brighthammer.