Visste du att...

Netgear snabbar upp Wifi till level 7

Fullt blås med Wifi 7

Banbrytande WiFi 7-teknik, en stilren design och överlägsna prestanda som kommer att förändra hur vi upplever internetanslutning i våra hem. Om Netgear själva får säga det.

Med den snabba ökningen av uppkopplade enheter i våra hem, från smarta telefoner till smarta hem-enheter, är behovet av en stark och pålitlig WiFi-anslutning större än någonsin. Orbi 970-serie levererar hastigheter som når upp till otroliga 27 Gbps, vilket gör att du kan strömma 4K eller 8K-video, spela online och använda avancerade AR/VR-applikationer utan avbrott – samtidigt. Men det kanske du kunde innan också… men nu kan du använda dem ännu bättre…

WiFi 7 tar över där WiFi 6E slutade och erbjuder ännu snabbare och mer tillförlitlig anslutning genom att utöka kanalbredden till 320 MHz. Med detta kapacitetshöjande drag kan Orbi 970-serien ansluta upp till 200 enheter samtidigt och garanterar att varje enhet får bra prestanda.

Orbi 970-serien använder också Netgears Quad-Band-teknik, som kombinerar ett dedikerat 5 GHz-band med ett 6 GHz-band för att fördubbla anslutningshastigheten mellan routern och satelliterna. Resultatet är en trådlös backhaul-hastighet på 10 Gbps, vilket minskar latensen och säkerställer att dataöverföring sker med maximal hastighet. Routern i Orbi 970-serien är utrustad med en 10 Gbps-internetport och ytterligare en 10 Gbps-port, tillsammans med fyra 2,5 Gbps-Ethernet-portar. Denna överlägsna anslutningskapacitet gör det möjligt att utnyttja de högsta tillgängliga hastigheterna på marknaden idag.

Designen på Orbi 970-serien är både snygg och funktionell, med cylindriska routrar och satelliter som inte bara presterar toppklass utan också är enkla att placera diskret på hyllor eller skrivbord. Varje enhet är utrustad med 12 förstärkta interna antenner som garanterar 360-graders täckning i ditt hem. Att öka täckningen i ditt hem är också enkelt med Orbi 970-serien. Det medföljande mesh-systemet täcker upp till 660 kvadratmeter och kan enkelt utökas genom att lägga till fler satelliter, var och en med ytterligare 220 kvadratmeter täckning och flera snabba Ethernet-portar för trådbundna enheter.

Men ska du surfa snabbt så kostar det
3-pack med router och 2 satelliter: 30499 kronor
2-pack med router och 1 satellit: 21699 kronor
Extra satellit: 11499 kronor

Allt lät så bra fram till prislappen dök upp. Vi får nog harva oss vidare med lite modestare Wifi ett tag till.