Visste du att...

The Mix bjöd på flera svenska spel

The Mix på GDC

Under GDC passar många på att arrangera egna evenemang och vi besökte the Mix igår.

The Mix
När IKEA öppnar upp varuhus i Sverige byggs små kommersiella städer i anslutning till varuhuset. Det funkar lite så när spelmässor arrangeras också. Då arrangeras diverse event i anslutning till mässan. Ett av dem är The Mix som är ett event med fokus på indie-spel. I San Francisco arrangeras the Mix på två våningar och de är ungefär lika stora som en basketplan, kanske lite större.

Musiken pumpar från en DJ och folk minglar och spelar spel. På plats hittade vi fyra spel; Steamworld Build, Kung Fury, Bradel och Sulfer. Men vi kan ha missat något. Vi passade på att spela hela gänget och surra med utvecklarna. Alla gjorde ett bra jobb.

På indie-event får kreativiteten flöda för att få uppmärksamheten av media som besöker och det sker oftast via kreativa prylar man kan få eller annorlunda spel. Det kanske mest annorlunda, eller i alla fall oväntade, var Drag Her. Ett fighingspel likt Streetfighter, men med Drag Queens. Vi spelade inte, men det såg kul ut. Fighting-spel är ju aldrig fel.

När Expo-delen öppnar kommer det att finnas ännu fler indie-spel och vi återkommer om vi snubblar över fler svenskar. På tal om att snubbla över, runt om i staden finns annonser för Demeo från Resolution Games baserade i Stockholm.