Visste du att...

Crystal Dynamics och Amazon gör Tomb Raider-spel tillsammans

Tomb Raider via Amazon Games

Svenska Embracer Group äger numera Crystal Dynamics och därigenom Lara Croft och hennes Tomb Raider. Nu har de slutit avtal med Amazon om framtida spel i serien.

Tomb Raider-spel på flera plattformar
Crystal Dynamics offentliggjorde nyligen ett avtal med Amazon Games gällande utveckling och förlagstjänster för ett nytt Tomb Raider-spel som kommer göras tillgängligt på flera plattformar.

“Jag är väldigt glad för Crystal Dynamics som nu har funnit en fantastisk partner till ett av de starkaste varumärkena i vår portfölj och ett av våra mest ambitiösa pågående spelutvecklingsprojekt. Ända sedan Crystal Dynamics – Eidos Montréal blev en del av vår familj och blev den tolfte operativa koncernen så har vi haft en gemensam ambition om att finna en partner som delar Crystal Dynamics kreativa vision och ambitioner för Tomb Raider, samt gör det möjligt för dem att fortsätta skapa fantastiska AAA-spel för PC/Console. Som vi kommunicerade i samband med Q2-rapporten, arbetar koncernen på affärer med flera branschpartners gällande ett antal högbudgetspel under de kommande sex åren, som tillsammans är transformativa. Avtalet som offentliggjorts idag är en av de affärerna. Ytterligare affärer väntas slutföras under räkenskapsåret 2022/23,” säger Lars Wingefors, medgrundare och VD, Embracer Group.

Det där var ett citat det. De som somnade efter första meningen, eller TLDR som det summeras, så är Lars glad över det hela och varför skulle han inte vara det. Fler Tomb Raider-spel är en god nyhet.