Visste du att...

Föräldrar i Kanada stämmer Fortnite

Fortnite får barn att inte duscha

Tre föräldrar i Kanada har stämt Epic för att deras barn har blivit beroende av Fortnite. Deras barn sägs ha slutat sova, äta och duscha. Stämningen är gjord i Quebec Superior Court och säger att Epic har gjort spelet högst beroendeframkallande.

7700 timmar på två år
En av föräldrarna har sagt att barnet har över 7700 timmar i spelet på mindre än två år, vilket innebär ett snitt på tre timmar. En annan säger att deras son har nästan 7000 timmar och att han blev arg när föräldrarna satte ett lås på datorn. Domare Justice Sylvain Lussier ansåg att det här var grund nog för att kunna ta det vidare i en så kallad grupptalan. Där kommer många att ansluta sig kan vi förmoda då Epic har en del pengar på banken.

Om man ska vara ärligt, tre timmar per dag är inte supermycket – hur mycket tv tittar en normal person på TV per dag i jämförelse till exempel. Dessutom spelas det nog mer på helger och det är ganska naturligt, men det gör att genomsnittet blir högre.

Domaren jämförde det hela med cigarettberoende och det känns ju verkligen som precis samma sak. Få in ett gift i kroppen, vilket bidrar till dödliga sjukdomar, som skapar ett beroende måste ju vara samma sak som att tycka att ett spel är kul?

Gissningsvis vinner Epic det här slaget, för det finns alltid någon som fastnar i något och spenderar all vaken tid med det. Det är lite den mänskliga naturen. Framtiden får utvisa om vi har rätt eller fel.

Källa NY Post.