Visste du att...

Nintendo pratar Xenoblade Chronicles 3

Xenoblade Chronicles 3

Summering av gårdagens Xenoblade Chronicles 3 Direct. I sändningen Xenoblade Chronicles 3 Direct visade Nintendo upp 25 minuter med fiender, diverse personligheter och miljöer från det kommande spelet.

Xenoblade Chronicles 3 kommer till Switch 29 juli
I Aionios, som är världen i Xenoblade Chronicles 3, finns det två nationer, Keves och Agnus, vars soldater slåss varje dag med risk för sina liv. Sex soldater från båda dessa krigförande nationer får i uppdrag att delta i ett speciellt uppdrag. Kan dessa individer, en gång fyllda av ömsesidigt hat, hitta en väg som låter dem alla leva tillsammans utan ständigt krig?

I berättelsen kommer spelaren att få resa med karaktärerna och lära sig sanningen om deras värld, vilken är en plats där varje seger i strid och varje bakslag är en ny möjlighet att förändra historiens gång och segra över ett synnerligen osäkert öde.

Vill du se sändningen så finns den nedan, eller så skippar du det och läser lite snabbt under videon.

Utforska en enorm värld
Aionios har en oerhört vacker natur som står i total kontrast med den bittra konflikten mellan de två nationerna. När spelaren reser genom Aionios sparas platserna som man besöker som landmärken, så att man snabbt kan ta dig till dem senare, vilket gör det avsevärt lättare att ta sig igenom denna jättevärld. Det är möjligt att vandra fritt eller följa ett spår till nästa destination genom att aktivera en navigeringsfunktion. När man utforskar kommer man att möta en lång rad spännande miljöer och många olika vilda djur. Livsformerna här är allt ifrån fogliga till farliga. Vissa varelser, som demoniska Krenolur, gör ingen hemlighet av sina vilda och våldsamma avsikter.

Lär dig stridens konst
När din grupp är redo att gå in i en kamp kan de utnyttja kraftfulla förmågor, som kallas för Arts i spelet. Vissa Arts kan få motståndare ur balans medan andra orsakar mer skada baserat på var attacken kommer ifrån. Andra Arts kan hela allierade. Att länka flera Arts med fantastiska kedjeattacker släpper lös mäktiga krafter på fiender. Genom att bli mer erfarna i strid kommer din grupp att kunna lära sig kraftfulla Master Arts och Fusion Arts för ännu mer förödande attacker.

Vila och ta uppdrag
Du kan bestiga klippor, klättra upp för sandiga sluttningar, glida fram via replinor och segla på havet i Aionios. Även om det är riskabelt så är det möjligt att njuta av världen i sin egen takt och upptäcka världens kolonier där du kan shoppa, äta middag, lära känna invånare och ta dig an uppdrag. Lär känna Noah och hans vänners liv vid dessa kolonier och rastplatser. Att använda insamlat material för att laga mat eller tillverka ädelstenar kan stärka olika förmågor. Det är också skönt att bara koppla av och varva ner innan du tar in nästa bit av imponerande landskap eller fäller nästa livsfarliga fiende.

Mästarklasser
Varje karaktär i sällskapet har en så kallad klass som påverkar hur de slåss. En svärdfäktare leder kampen och är en välbalanserad anfallare, men det finns många andra klasser som bland annat specialiserar sig på helande, försvar och kraftfulla slag. Spelare kan fritt byta karaktären de kontrollerar i strid och deras klass kan också ändras för att matcha deras allierade. Att spendera tid på att lära sig flera klasser kan bidra till ett riktigt balanserat team.

Rekrytera hjältar till gruppen
Resan genom Xenoblade Chronicles 3 består av ett sällskap med sex huvudkaraktärer, men modiga invånare i Aionios som kallas Heroes kan låna ut sina vapen och sin förmåga till laget som en sjunde medlem. Endast en hjälte åt gången kan hjälpa till på slagfältet, men du kan byta ut dem som du vill. Och de tar med sig sina egna specialklasser till ditt team, som Guardian Commander, Incursor och War Medic. Dina gruppmedlemmar kan till och med ta sig an någon av hjälteklasserna när de blir allierade. Genom att rekrytera fler hjältar kommer ditt team att breddas och bli mer flexibelt.

Ouroboros-fusion
Genom att gå samman i strid genom så kallad Interlinking kan två karaktärer i sällskapet smältas samman till en våldsamt kraftfull form känd som en Ouroboros. Att tjäna poäng i strid gör de redan mäktiga Ouroboros ännu starkare. Ouroboros kan också haka på kedjeattacker med resten av sällskapet.

Expansion Pass
Få ännu mer Xenoblade Chronicles 3 genom att köpa till Expansion Pass. Från spelets lansering ända till slutet av 2023 kan du få ytterligare innehåll som kommer att släppas i fyra olika vågor. Innehållet kommer att bestå av användbara föremål, nya kläder och möjlighet att välja färger, strider, nya uppdrag, nya hjältekaraktärer och slutligen också mer “story”. Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass går att förboka redan nu via Nintendo eShop

Använd vilken amiibo som helst
Xenoblade Chronicles 3 är kompatibelt med alla amiibo. Använd en amiibo för att skaffa användbara föremål i spelet. Har du dock en Shulk-amiibo kommer en karaktärs svärd att visas som Monado, det ikoniska vapnet från ursprungliga Xenoblade Chronicles, när du använder Noahs Swordfighter-klass.