Visste du att...

Försäljningen av spelkonsoler ökade i maj

39 procent upp

Försäljningen av spelkonsoler ökade med 39 procent under maj månad jämfört med samma månad 2021.

Även försäljningen av mobiltelefoner ökade med två procent. På totalen minskade försäljningssiffrorna för hemelektronik med fyra procent under maj månad. Svagast utveckling har produkt-gruppen datorer som minskar med 38 procent.

”Kul att försäljningen av spelkonsoler kan öka. Återförsäljarna har länge sagt att de skulle kunna sälja fler spelkonsoler om de bara har tillgång och det har bitvis varit svårt att få tag i de här produkterna” säger Pernilla Enebrink vd Elektronikbranschen.

Sammantaget under årets första fem månader minskade försäljningen av TV-apparater med sju procent. Bäst går försäljningen av modellerna över 65 tum. Där är minskningen bara fyra procent. Spelkonsoler ligger still liksom mobiltelefoner. Audio ökade med fyra procent och är den enda produktgruppen där vi ser en ökning för hela perioden 2022.