Visste du att...

Test: Nokia 6310

Nokia 6310

Ringer du med din telefon och inte bryr dig det där internet så värst mycket är 6310 telefonen för dig.

Tillbaka till en tid innan Iphone
När Apple introducerade sin telefon tog det inte lång tid innan telefoner skulle göra mer än ringa och skicka SMS. MMS var ju en sak också, men det blev snabbt omodernt. Numera är telefonerna små datorer som även kostar som små datorer.

Nokia 6310 tar en verkligen tillbaka till en annan tid när det gäller telefoner, även om den har fått lite uppdateringar för 2022. Den är lätt att hålla i handen och den är robust. Jag vet inte hur många tapp en sån här telefon klarar innan den slutar fungera, om den ens går att ha sönder? En telefon av idag klarar oftast ett tapp, sen får man leva med sprucken skärm till man byter telefon – eller ta självrisken.

22 dagars standby
Batteri behöver man inte tänka på i princip. I standby-läge håller den 22 dagar och ringer man frekvent tvivlar jag på att någon behöver ladda mer än en gång i veckan. Den är en liten maskin på så sätt. Den är inte flashig på något sätt, men den löser det den ska lösa för den som ringer med telefonen och kanske tar emot ett SMS här och där.

Om man ska se till målgruppen är det nog de som inte bry sig om teknik och man kan tänka sig att pensionärer som tycker att en smartphone är besvärlig kan hitta hem här. Knapparna är egentligen lite små och hade kunnat vara större sett till seniormålgruppen, men de är stora nog. Samma gäller skärmen. Ljudet både för ringsignal och samtal är också bra, vilket även det understryker seniormålgruppen.

Lättköpt
Prislappen är 699 kronor i skrivande stund. Närmaste konkurrenten är nog Nokia 3310 som är en hundring billigare men är rätt liten. Oavsett är prislappen liten och är det en telefon man söker, det vill säga inte en multimediaenhet, är det här ett riktigt bra alternativ.