Visste du att...

Sony planerar eget Game Pass under kodnamn Spartacus

Sony Game Pass

Xbox vinner enormt mycket mark med sitt Game Pass och Sony har kritiserat det vid ett antal tillfällen som en icke lönsam produkt. Nu verkar de tänka om.

Spartacus
Idag kan man läsa på Bloomberg att Sony allt håller på att planerar en prenumerationstjänst som ska konkurrera med Xbox Game Pass. Arbetsnamnet är Spartacus. Tjänsten kommer kommer att fungera precis som Game Pass och andra liknande prenumerationsupplägg med en månatlig kostnad som ger tillgång till ett spelbibliotek. Om det kommer vara nya spel som man kan spela från dag ett eller om det blir mer av en samlig av klassiker som ofta gör sig bättre i minnet än i nutid återstår att se.

Till våran
Tjänsten sägs lanseras till våren och kommer då att slå ihop Playstation Plus och Playstation Now. Tjänsten lär också innehålla molnspelade, precis som Game Pass gör, och vi skulle tippa på att prislappen kommer att hålla jämna steg med Game Pass om det är liknande upplägg av spel. Är det klassiker som samlas, då bör det bli en mindre prislapp. Vi hoppas på dag ett-spel minst sagt.

Läs Bloomberg-artikeln >>