Visste du att...

Vi besökte Comic-Con i Stockholm

Comic-Con Stockholm

Gamex som mässan en gång hette blev en kombination med Comic-Con, men har nu totalt blivit ett Comic-Con-evenmang.

Spel i skymundan
Precis som på andra Comic-Cons är det serietidningskulturen och det som ligger närmast där som är i fokus. Spel är inte i fokus även om det finns spel på plats. 2021 är det nästan en fråga om man ska arrangera evenemang alls, men det fungerar ju bevisligen. Vi var på plats söndag när mässan öppnades för då borde det vara lugnt, men det var över 100 meter sisådär avståndstagande kö kvarten föra öppning som synes på bilden ovan.

Vi fick som tur – och bekvämt – var smita in innan dörrarna officiellt öppnades och kunde utan att behöva trängas knata runt och se vad som fanns på mässan. Det var väldigt få spel på plats och jag tror inte jag såg något spelföretag som visade spel, utan det var bland annat en tv-tillverkare som jobbade tillsammans med ett spel för att ha kul innehåll att visa på sina skärmar.

Paradox var där i en jätteliten monter och jag är lite osäker på vad de visade. Det fanns en del spelutbildningar och gymnasieskolor på plats. Sen var det nog slut på spelrelaterade saker. Lite energidryck och annat, som vissa läser in som spelrelaterat i och för sig. Inga av de stora märkena var på plats.

Var man där för det som Comic-Con levererar, då fanns det en mer att titta på. Mycket att köpa som vanligt och det blir ibland lite av en marknad för pryttlar på vissa delar.

Allt som allt var mässan relativt bra. Inte som den varit tidigare, men med tanke på världsbilden så var den nog större än vad vi spekulerat om innan. Besökare var på plats och ingen verkade speciellt orolig över pandemin. Det fanns de som hade munskydd, men det var inte många. Och på tal om munskydd. Kändisarna som skrev autografer satt med munskydd, men dessa var inte på plats under fotosessionerna.

Sean Austin och Felicia Day
När vi var där var Sean Austin och Felicia Day på plats. Har man varit med i Sagan om Ringen vinner man den fighten och Austin var den som drog flest autografjägare. Vi orkade inte ta med en riktig kamera och därför så bjuder vi enbart på en grynig bild från autografandet.

Är det för tidigt att ha en mässa? Kanske. Vi skulle säga det för att vi är mitt i en pandemi, men det verkar som svenska besökarna är redo. I USA var det rätt få som kom till PAX West i jämförelse mot innan pandemin och hur många som kom till mässan i Stockholm kommer vi nog inte att veta då de brukar vara rätt restriktiva med besökssiffrorna.

Tomma ytor
Det fanns ett antal monterytor som inte var fyllda, vilka arrangörerna till exempel dolde med klottervägg. Kreativ lösning, men en utställare hade varit roligare. Som allt annat som händer i år får man ta det för vad det är och håller tummarna att nästa år blir allt bättre. Ungefär vad vi sa 2020 också… Men nån gång måste det vända och vi hoppas att Stockholm får fler spel på sin Comic-Con.