Visste du att...

Ikeas gamingprylar kommer till Sverige

Ikea blir en spelare

Det nya gaming-sortimentet, utvecklat av Ikea i samarbete med Asus Republic of Gamers, kommer nu till Sverige.

Ikea är inte dumma
Antalet gamers ökar konstant och med en snabbt växande marknad var det naturligt för Ikea att börja smida medan järnet är varmt. Och gaming är stekhet över hela världen, så kudos till Ikea för att inte – som så många andra – missa det.

För att inte köra i diket, och öka sitt förtroende för en kräsen grupp, har Ikea tagit fram sina produkter tillsammans med Asus och deras ROG-varumärke.

”ROG är välkänt bland gamers världen över och litar på att varumärket levererar marknadens mest spännande gaming-innovationer”, säger Kris Huang, General Manager för ASUS Gaming Gear and Accessory Business Unit. ”Vårt nya samarbete med experterna på Ikea ger ROG möjlighet att hitta nya och intressanta sätt att glädja spelare i och utanför hemmet”.

”Vi anser att det finns mycket att göra för att demokratisera gaming-världen”, säger Ewa Rychert, Global Business Leader of Workspace på Ikea. ”Nu tar vi det första steget på vår resa in i gaming-världen, och vi gör det genom att introducera prisvärda och relevanta gaming-produkter och kompletta lösningar som vi hoppas återspeglar människors personlighet och smak”.

Det nya gaming-sortimentet riktar sig till de som spelar på PC och omfattar sex produktfamiljer, vilka är listande nedan.

UPPSPEL
LÅNESPELARE
MATCHSPEL
GRUPPSPEL
UTESPELARE
HUVUDSPELARE

Uppspel är sortimentet som Ikea samarbetet med Asus kring. Resten av produkterna har Ikea tagit fram på egen hand och som svensk får man väl vara lite stolt över att de gör det själva.

I det nya gaming-sortimentet finns över 30 produkter, vilket omfattar allt från skrivbord och stolar till mugghållare och muskabelhållare. De har också klämt in nya tidens gamers, de som vill synas när de spelar och de släpper en ringbelysning och mobilhållare bland annat.

Säljstart
I oktober kommer gamingprylarna att finnas på Ikea-varuhusen och på deras hemsida.