Visste du att...

Xbox Game Pass molnspelande kommer till konsoler

Molnspela på din Xbox

Molnspelande av Xbox-spel har inte varit tillgängligt på Xbox, utan har varit förpassat till andra plattformar, men det blir det ändring på snart.

Spela nu och inte sen
Till att börja med innebär det att, såvida alla spel kommer via molnet, att de som prenumererar på Game Pass inte längre kommer behöva sitta och ladda ner en massa gig spel utan kan börja spela direkt när man vill göra det. Dagens konsoler är ju lite lustiga på så sätt att man köper ett spel och vill spela nu, men får göra det om ett antal timmar eller till och med imorgon. Att kunna hoppa in direkt och spela är ett stort steg framåt – eller tillbaka dit det var en gång när man kastade i en skiva eller cartridge och började spela.

Ett annat plus blir att då kan man testa alla spelen och inte behöver välja bort något på grund av de tar plats eller är värda tiden att ladda ner. Å andra sidan kanske man testar ett par minuter och lägger ner utan att ge det en chans. Men inget har bara fördelar.

Xbox spelar Xbox Series X|S
Ännu ett plus är att man kommer kunna spela Series-spel på sin gamla Xbox One. Det är ju ett plus för plånboken och utökar Game Pass-biblioteket.

Vi gillar Game Pass och tycker att det är bland det bättre som hänt spelare på senare år. Bilden överst är Gears of War på en Oneplus-telefon. Funkar hur bra som helst – såvida man inte vill läsa vissa texter. Sånt kommer inte att vara ett problem när man spelar på en tv.