Visste du att...

Test: Plånboksfodral från Dux Ducis till Oneplus 9 Pro

Vi testar plånboksfodral till Oneplus 9 Pro

För en massa år sedan studsade telefonerna när man tappade dem och det var i princip omöjligt att åsamka någon form av skada på en Nokia-telefon. Dagens telefoner studsar inte – de spricker i tusen bitar. Där har vi också anledningen att skal behövs och de bästa skalen är de så kallade plånboksfodralen som skyddar både fram- och baksida.

Vi har testat fodral från Dux Ducis tidigare och vi har alltid varit väldigt nöjda med kvaliteten och priset. Jag använder ett Dux Ducis-fodral sedan två år tillbaka och givetvis har det fått lite skavanker med tiden, men det håller förvånansvärt bra och det har inte spruckit så som många andra liknande fodral gör. Enda stället som man kan se lite användning är i gångjärnet – om man kallar det så – och det vore konstigt annars.

Dux Ducis Skin Pro Series Case
Precis som tidigare fodral i serien vi har testat är det ett skal av mjuk plast som sitter fast på i en plånbok. Man klickar i hela telefonen och den får på så vis skydd runtom av bara farten. Att telefonen ska åka ur fodralet av misstag ska det mycket till, för det är enormt slimmat för att telefonen ska sitta på plats.

Fodralet är gjort av konstläder, så inget djur har fått bita i gräset, och materialet ger ett gediget intryck och är inte halt eller känns plastigt. Det finns en magnet i ytterkanterna som gör att det låser sig när man har vikt det bakom telefonen och gör att det inte fladdrar omkring. Magneten är för övrigt bra på att låsa fast hörlurarna när man lägger ifrån sig telefon med headset, vilket säkert inte är meningen men kan vara nyttigt.

Filmtajm
Vill man se på film kan man självklart använda fodralet som ett ställ. Det finns inga tydliga skarvar att låsa fast telefonen i och det gör att man ibland får justera lite innan den står stabilt, men det är inget som stör. Man bör dock ägna en tanke hur man ställer telefonen om man är ute och flyger så att inte någon luftgrop eller medpassagerare får den att falla ner från stolsbordet.

I och med att fodralet är så pass tätt som det är kring telefonen gör det att mottagningen dämpas en aning då antennerna sitter på baksidan. Det här är en sak som händer med alla fodral och skal, men kan vara bra att tänka på när du sitter ute i obygden och inte har bästa mottagningen. Då kan man ta ut telefonen och förbättra mottagningen en aning. Någon form av pro tip mitt i testen.

179 kronor
Det är väl inte ofta man kan säga att något är för billigt, men 179 kronor är galet billigt och det har vi sagt om föregående fodral också. Hade det kostat 299 hade i alla fall inte jag rynkat på näsan. Kvaliteten och hur slimmat det är gör att ett högre pris hade motiverats ärligt talat, men för 179 kronor är det kanske det bästa köpet du gör till din Oneplus 9 Pro. Spräcker du skärmen kostar det mellan 500-1500 kronor att byta om du har den försäkrad och då blir du dessutom utan telefonen några dagar eller kanske mer.

Dux Ducis Skin Pro Series Case hittar du hos Phonelife. Och är det något annat typ av skal du letar efter har de ett helt gäng, men det är Skin Pro Series Case som är vår favorit och som vi rekommenderar med varm hand.

Dux Ducis Skin Pro Series Case, det vill säga det vi testat, till Oneplus 9 Pro >>

Andra Oneplus 9 Pro-skal >>