Visste du att...

Norska Funcom köper svenska The Outsiders

Funcom shoppar studio

Norska Funcom som har kinesiska Tencent i ryggen köper en svensk studio. De tycker nog det är Kjempegreit.

The Outsiders
Funcom har öppnat lädret och är nu majoritetsägare av svenska The Outsiders. De två företagen har jobbat tillsammans med kommande Metal: Hellsinger och det var säkert ett naturligt steg att köpa in sig i utvecklaren.

The Outsiders har inte gjort sig ett namn än, men de har – som de själva säger – industriveteraner från massor av olika studior i personalen och erfarenhet är som vi alla vet en bra sak när det gäller det mesta. En av dessa är David Goldfarb som jobbat med Battlefield hos Dice och Payday 2 hos Starbreeze.

”We’ve had a really remarkable partnership with Funcom since that fateful GDC meeting. It’s definitely rare in the game industry to work with partners who are as level-headed, honest, and open as they have been with us throughout the development of Metal: Hellsinger. We feel really lucky to be able to join Funcom and deepen this already great connection while continuing to grow The Outsiders in new and exciting directions,” säger just Goldfarb.

Som alltid när någon köps upp meddelas det att de söker folk, så letar du jobb kan du svänga förbi deras hemsida… om du hittar den.