Visste du att...

Pax är tillbaka – riktig mässa i september

PAX East cosplay mario

Pax är tillbaka

Det var länge sedan det var riktiga mässor i världen och med USA:s lättare restriktioner sparkar Pax-gänget igång West.

Seattle
Pax tillhörde de som verkligen har försökt arrangera mässor och många har undrat varför de vill arrangera i tider som dessa. De var sena med att avboka mässorna i början av pandemin och de var tidiga med att utannonsera en Pax-mässa i Boston det här året – vilken sedan blev inställd föga chockerande.

Nu har USA lättat på restriktionerna, eller rent av tagit bort alla, från och med deras nationaldag i juli. Det sägs att 70 procent av jänkarna har fått en dos vaccin och det kanske räcker för att arrangera och gå på mässor? Det var inte någon högoddsare att Pax skulle köra sin West-mässa nu till hösten så snart de fanns tillfälle och idag meddelade de att de kör på i Seattle.

Labor Day Weekend
Som vanligt arrangeras Pax i samband med långhelgen Labor Day Weekend. Mässan börjar fredag den 3 september och slutar måndag den 6 september. Det brukar vara runt 85 000 personer på Pax i Seattle, vilket i och för sig är lite friserade siffror. Besökarna från varje dag adderas till en totalsumma, även om många av dem varit där under alla fyra dagar och då räknas som fyra besökare i stället för en.

Det ska bli spännande och se hur många som fortfarande har pandemin färskt i minnet eller om det är tillbaka som om det vore 2019 igen. Vi kommer inte att vara på plats, så vi kommer inte kunna rapportera hur det var på plats som vi annars brukar kunna göra.

”It’s been almost two years since the last PAX West, and it’s been surreal to imagine its triumphant return,” sade Jerry Holkins som är medgrundare av Penny Arcade och PAX. ”I can’t think of a better excuse to leave the house than PAX West.”

Vill man gå alla dagarna för man hosta upp 230 Dollar, men räcker det med en dag kostar det 60 Dollar.

PAX East 2018 - Dag trePax förr i tiden.