Visste du att...

Oneplus Nord CE 5G officiellt utannonserad

Nord är tillbaka

Oneplus Nord finns i några olika varianter, men den som fick mest uppmärksamhet var den första och det är den som nu får en uppföljare.

Bättre och billigare än sin föregångare
Idag lanserar Oneplus det senaste tillskottet till Nord-familjen. Nord CE bjuder på 64 MP trippelkamerasystem, 90Hz AMOLED-display, Snapdragon 750G 5G-processor och Warp Charge 30T-laddning.

…och framför allt. Den har ett hörlursuttag. Varför har inte alla telefoner det kan man fråga sig?

”Oneplus Nord CE 5G är vårt nästa steg i vår ambition att dela den bästa tekniken med världen. Never Settle-mentaliteten driver oss att ständigt förbättra och ge en bättre upplevelse för varje gång vi introducerar något nytt. Denna gång är inget undantag och det är lika viktigt oavsett prissegment. Nord CE är det senaste tillskottet till Oneplus Nord-familjen och den erbjuder en fantastisk upplevelse varje dag” säger Pete Lau, grundare och VD på Oneplus.

Oneplus Nord CE 5G har ett 4500mAh batteri och tillsammans med Warp Charge 30T Plus laddas telefonen från 0 till 70 procent på halvtimmen. Som alla nyare Oneplus-telefoner optimerar Nord CE laddningen för att se till att upprätthålla en god batterihälsa genom att inte kräma på till 100 procent om den tillexempel laddas över natten. Sen går det ju långsammare på slutet och därför är nog 70 procent en gynnsam gräns att kommunicera. Qualcomm Snapdragon 750G 5G tillsammans med AI-optimeringar gör Nord CE till en snabb och smidig lur.

Trippelkamerasystem med en huvudkamera på 64 MP och en ultravidvinkel-kamera med 119 graders vinkelomfång. På framsidan återfinns en 16 MP selfiekamera som tillsammans med baksidans trippelkamerasystem erbjuder en mångsidig kameraupplevelse. 6.43” 90 Hz AMOLED-display som återger innehållet på skärmen med en smidig och snabb respons. HDR10+ hjälper att säkerställa en sprakande färgupplevelse och det är enkelt att njuta länge av skärmen med Nord CE känsla i handen. Med enbart en vikt på 170g och 7.9mm tunn så är Nord CE den smalaste enheten sedan Oneplus 6T.

Priset är skillnaden
Tre versioner finns, varav en bara i Oneplus egen butik – den billigaste.

6GB/128GB
3290 kronor. Färg Charcoal Ink.

8GB/128GB 
3490 kronor. Färger Blue Void och Charcoal Ink. 

12GB/256GB 
4290 kronor. Färger Blue Void, Charcoal Ink och Silver Ray. 

Test inom kort
Rubriken säger allt. Vi kommer inom en snar framtid att testa Nord CE.