Visste du att...

Gör dina egna Nintendo-spel med Game Builder Garage

Bli en spelutvecklare

Game Builder Garage till Nintendo Switch låter dig göra dina egna spel.

Spelutvecklardrömmar
Har du någonsin drömt om att skapa ditt eget spel? Den drömmen kan bli verklighet med Game Builder Garage som kommer exklusivt till Nintendo Switch den 11 juni. Filmen nedan visar hur allt funkar lite förenklat.

Nondons
I spelet finns så kallade Nodons som är varelser, med stora personligheter, som används för att bygga dina spel från grunden – om man hoppar över saker som spelmotor och annat som vanliga utvecklare måste införskaffa. Det finns dussintals Nodons i Game Builder Garage, alla med en unik funktion, och man kan lära sig att bygga spel bara genom att koppla ihop dem på olika sätt.

På så sätt får den nykläckta utvecklaren lära sig grunderna i spelprogrammering på ett roligt och intuitivt sätt. Man kommer också att kunna skapa ett brett utbud av olika typer av spel. Allt från sidscrollande plattformsspel till racingspel med mera. Vi gillar traktorn som fanns som exempel och du ser den längst ner på sidan.

Game Builder Garage kan styras med en Joy-Con, Nintendo Switch Pro Controller eller kontrollerna på Nintendo Switch Lite, men du kan också bygga spel genom att koppla en kompatibel datormus till USB-porten på Nintendo Switch-dockan.

En traktor.