Visste du att...

3000 utvecklare har tyckt till

swegame spelutveckling fatshark jobb

Utvecklarna gillar inte 30/70

GDC:s årliga undersökning visar att utvecklarna världen över gillar Playstation 5 men inte fördelningen av pengar på de flesta plattformarna.

Jobba under en pandemi
44 procent av utvecklarna säger att deras produkt har drabbats av pandemin och försenats. 47 procent berättade att studion anställt fler. En sak som inte gillas är splitten med spelbutikerna, ni vet den där 70 till utvecklaren och 30 till butiken. Bara 3 procent tycker att det är en bra fördelning av pengarna. Inte så värst förvånande direkt.

PC är den plattform som utvecklarna helst skulle jobba med och Playstation 5 är konsolen som de helst skulle jobba med. Som synes av det som listas ovan fick de välja fler en en plattform. Annars skulle procenten bli lite konstig.

Vill du läsa hela undersökningen, då hittar du den här >>