Visste du att...

Payday Crime War snart åter på mobil

Payday Crime War återlanseras

Starbreeze har tecknat ett licensavtal med Popreach Corporation avseende återlansering av mobilspelet Payday Crime War.

Payday fortsätter dra in stålar
Avtaled med Popreach ger klirr i kassan. 250 000 amerikanska Dollar får de för källkoden till det spelet som fanns tidigare. Popreach kommer också att bekosta utvecklingen för spelet själva, så en bra affär för Starbreeze förmodar vi. Popreach kommer även att stå för all marknadsföring och förutom summan för källkod så får Starbreeze royalty från spelet.

”Det är en spännande tid för Starbreeze, vi har under den senaste månaden tagit stora kliv i bolagets utveckling genom att säkra viktiga avtal kring Payday IP:et. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Popreach för att säkerställa att Payday Crime War erbjuder en lika actionfylld spelupplevelse som våra spelare och vårt community uppskattar i Payday 2. Popreach har ett starkt track record och har framgångsrikt utvecklat och lanserat free-to-play-mobilspel baserade på välkända IP:en, och samarbetet kommer att vara en viktig del av vår strategi att fortsätta utveckla Payday-varumärket”, säger Tobias Sjögren, VD för Starbreeze.

Beta i slutet av året
Popreachs ambition är att lansera en beta-version av spelet i slutet av 2021. Utvecklingen av spelet kommer att ske under ledning av Vlad Ceraldi, Popreachs EVP Worldwide Studios.

”Payday är ett starkt IP och en otroligt populär co-op first person shooter som lyckats attrahera spelare över lång tid. Payday 2 rankas fortfarande bland de mest spelade PC-spelen på Steam och har över 130 000 aktiva spelare dagligen. Att erhålla licensrättigheterna och källkoden till Payday Crime War är helt i linje med vår strategi att förvärva välkända varumärken med en etablerad marknadsposition och stor dedikerad publik. Genom åren har Payday 2 levererat innehåll och mer än 70 uppdateringar vilket vi nu använder i Payday Crime War. Vi anser att Payday Crime War har potentialen att generera betydande intäkter till Popreach baserat på den långsiktiga succén varumärket har haft hittills och det faktum att detta är det första Payday-spelet som är mobilt och free to play”, säger Jon Walsh, VD för Popreach.

Barcelona
I samband med licensavtalet har Starbreeze nuvarande team om fem personer i Barcelona övergått till att arbeta med Payday 3. Vi visste inte att de hade folk i Barcelona, vilket var något som Grin hade en gång i tiden och som alla vet var det mycket Grin i Starbreeze ett tag – dock inte lika mycket nu för tiden.

Payday 2