Visste du att...

Bard’s Tale-spel utvecklas i Norrbotten

Bard’s Tale – Made in Boden

Klassiska Bard’s Tale flyttar in i en smart högtalare nära dig – i framtiden.

Wanderword
I Boden finns Wanderword som gör interaktiva ljudböcker om man förenklar det å det grövsta. Dessa spelas via smarta högtalare och mobiltelefoner bland annat. De har släppt ett antal spel redan som finns ute om någon är sugen på att testa hur det funkar och kanske värma upp inför det som komma skall.

Bard’s Tale
Wanderword har skrivit avtal med Inxile om att göra en interaktiv version av klassiska Bard’s Tale. Ett spel som får många att dra på smilbanden och som har lagt grunden för många spel sedan dess.

”The Bard’s Tale was a series of games that embraced an early medium and entertained a generation. I‘m excited to see Wanderword take the beloved franchise into the new medium of audio and voice recognition games. The Bard’s Tale world was a deeper experience thanks to our many hours spent reading the great fantasy novels, it makes sense to reconnect with the storytelling we do in our minds. I am confident they are the right partner to make this version of Bard’s Tale a truly unique interactive audio experience.” säger Brian Fargo, Inxile Entertainment.

Här inne, högst upp till höger, sitter Wanderword.