Visste du att...

Svenskt Vikingaspel säljer fler än fem miljoner exemplar

Fem miljoner Vikingar

Valheim från svenska Iron Gate har sålt 5,7 miljoner exemplar sedan det släpptes för Early Access på Steam den 2 februari i år.

Made in Skövde
Valheim är inspirerat av vikingakultur, vilket säkert ingen missat. Världen genereras automatiskt och fylls med mytologiska monster och stormiga hav där upp till tio spelare kan samarbete för att överleva genom att jaga och bygga.

Iron Gate är beläget i Skövde och grundades 2019 av Henrik Törnqvist och Richard Svensson. De var båda kollegor på Pieces Interactive men valde att hoppa av för att fokusera på Valheim. Spelet ges ut av Coffee Stain (även de belägna i Skövde och ingår i Embracer Group), som ligger bakom Goat Simulator och även är förläggare av bland andra svenska Huntdown.