Visste du att...

Ny laddning konsoler ökade försäljningen i februari

Fler spelkonsoler sålda i februari

Det var små förändringar i försäljningen av hemelektronik under februari med ett undantag; spelkonsoler.

Fler Xboxar
Fler konsoler har levererats och vi vet inte säkert, men vi tvivlar på att det är Playstation 5 som landat i några större mängder. Vi gissar att det är Xbox som dykt upp flest av – och Series S har man kunnat hitta lite varstans allt sedan lanseringen. Ambassadörerna köper X, men den stora massa kommer förmodligen nöja sig med Series S.

Ackumulerat under årets första två månader var försäljningen av konsoler 27 procent högre än under motsvarande period 2020, men det är inte direkt oväntat. Under februari fortsatte trenden med att det är de största TV-skärmarna som säljer bäst och även försäljningen av mobiltelefoner fortsätter att öka. Det ackumulerade värdet av all försäljning av hemelektronik var under årets två första månader 7 procent högre än under motsvarande period förra året.

”Branschen går väldigt bra och fortsätter att öka i omsättning. Snart börjar vi dock jämföra med försäljning från perioder i fjol då pandemin startat och försäljningen satte fart” säger Klas Elm, Elektronikbranschen.