Visste du att...

Payday 2 är loket som drar Starbreeze framåt

starbreeze

Payda7 2 ångar på

Svenska Starbreeze har haft en hel del problem, men Payday 2 fortsätter att leverera år ut och år in.

7 100 000 medlemmar på Steam
I slutet av december blev Payday 2 det spel på Steam med flest antal medlemmar i sitt Community med sina 7,1 miljoner medlemmar. Den bedriften är imponerande med tanke på att det finns många spel som sålt mycket bättre, men Payday fångar bevisligen sina spelares intresse. Under det fjärde kvartalet avslutades ytterligare en säsong av Payday 2 genom lanseringen av Silk Road: Crimson Shore. Arbetet med nästa säsong pågår och det lanseras under första kvartalet.

Starbreeze har under året stärkt sin finansiella ställning genom två kapitalanskaffningar och amorterat en stor del av sina skulder vilket möjliggör fortsatt utveckling av det efterlängtade Payday 3 under 2021. Under kvartalet har Starbreeze även slutfört betalning till sina leverantörsborgenärer, vilket var en viktig milstolpe i rekonstruktionsplanen och i arbetet med att stärka sin finansiella position.

Payday 3
Payday är ett enormt starkt varumärke och det har en mängd ägare och ambassadörer, vilka alla väntar med spänning på Payday 3. Det ska bli intressant att se när de visar upp det för första gången. När The Walking Dead visades upp var det ett spel som såg helt ofärdigt ut och det var också något som det gjorde när det släpptes. Det misstaget kommer aldrig studion att göra igen kan vi nog förmoda. Om vi skulle spekulera, och det är ju kul, så kommer Payday 3 att bli exklusivt till en av konsolerna och med tanke på att Microsoft satsa stenhårt på Gamepass tror vi att det blir Xbox-exklusivt.

Payday 2.