Visste du att...

Nintendo Direct meddelade Splatoon 3 med mera

Splatoon 2

Gårdagens Nintendo Direct avslöjade att Splatoon 3 släpps 2022

I den senaste Nintendo Direct-sändningen visade Nintendo upp fler än 30 spel som kommer till Nintendo Switch. Många av dessa släpps redan i sommar. Ett av de största avslöjandena i sändningen var dock att Splatoon 3, ett helt nytt spel i Splatoon-serien, kommer till Nintendo Switch under 2022.

Många roliga spel på gång
Andra nyheter som kommer till Nintendo Switch är The Legend of Zelda: Skyward Sword HD med nya kontrollalternativ, Mario Golf: Super Rush som är det senaste spelet i Mario Golf-serien och med nya spellägen och rörelsekontroll; Miitopia som är ett spel med Mii-karaktärer som låter dig skapa ditt eget personliga äventyr. En ytterligare stor nyhet är att Pyra/Mythra från Xenoblade Chronicles 2 kommer som spelbara DLC-kämpar i Super Smash Bros Ultimate och blir därmed en del av DLC-paketet Fighters Pass Vol 2.

Sammanfattning av gårdagens Nintendo Direct

Splatoon 3
I det här nya spelet i Splatoon-serien lämnar du Inkopolis och tar dig till en ny region: Splatlands. Där hittar du en ny stad, Splatsville, för stridssugna Inklings och Octolings. Splatsville går också under namnet ”City of Chaos ”. Splatoon 3 introducerar olika nyheter, bland annat bågvapen, nya inställningar och nya rörelsemöjligheter för 4-v-4 Turf War-matcherna. Kommer till Nintendo Switch under 2022.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
Släpptes ursprungligen 2011 till Wii och skildrar den tidigaste berättelsen i seriens tidslinje, bland annat om skapandet av själva Master Sword. The Legend of Zelda: Skyward Sword kommer till Nintendo Switch med smidigare och mer intuitiva kontroller. Grafik och bilduppdatering har också förbättrats. I den här finslipade versionen av spelet, som körs med jämna 60 bilder per sekund, kan du välja att spela med rörelsekontroll med de två Joy-Con-kontrollerna på samma sätt som i originalet. Alternativt så kan du också spela med Nintendo Switch Pro Controller, i handhållet läge eller med en Nintendo Switch Lite. En uppsättning Joy-Con-kontroller med Skyward Sword–tema kommer också att släppas vid sidan av spelets release. Den uppsättningen innehåller en Joy-Con (Höger) med Master Sword-design och en Joy-Con (Vänster) med Hylian Shield-design. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD och dessa stiliga Joy-Con-kontrollerna släpps till Nintendo Switch den 16 juli.

Mario Golf
Super Rush: Den senaste delen i Mario Golf-serien kommer till Nintendo Switch i år. I Mario Golf: Super Rush kan du njuta av golf med välkända karaktärer från Mushroom Kingdom. Här finns också gott om natursköna banor. Mario Golf: Super Rush har flera flerspelarlägen, både för de som vill spela hemma med andra eller online. Bland annat finns Speed Golf, där alla spelarna startar samtidigt och sen måste ta sig till greenen så snabbt som möjligt. Spelet har också ett Story Mode, där din Mii-karaktär interagerar med Mushroom Kingdom-karaktärer, tävlar i golfutmaningar och tjänar in erfarenhetspoäng. Du kan också använda rörelsekontroller genom att hålla Joy-Con-kontrollen som en golfklubba. Fairway öppnar för spelare den 25 juni.

Pyra/Mythra i Smash Bros
Pyra/Mythra från Xenoblade Chronicles 2 blir nya DLC-kämpar i Super Smash Bros.Ultimate. Pyra/Mythra blir en del av Super Smash Bros Ultimate Fighters Pass Vol 2, som också inkluderar DLC-kämparna Min Min från Arms, Steve & Alex från Minecraft och Sephiroth från Final Fantasy VII-serien, tillsammans med två ännu inte avslöjade kämpar. Mer information om Pyra/Mythras attacker, liksom deras exakta släppdatum, kommer att avslöjas i framtiden.

Project Triangle Strategy (arbetsnamn)
I det här taktiska RPG-spelet från Square-Enix, äger striderna rum på terräng med olika höjder. En karaktärs attackmöjligheter avgörs av deras plats och de vapen de har utrustats med, så det är absolut nödvändigt att kartlägga slagfältet ordentligt innan du agerar. Dessutom kommer dina beslut att påverka hur berättelsen utvecklas och vilka karaktärer som kommer att ansluta sig till din sak. Project Triangle Strategy lanseras exklusivt till Nintendo Switch under 2022. En demo för spelet kommer att kunna laddas ner via Nintendo eShop senare idag.

Monster Hunter Rise
I den nya berättelsen om Rampage i Monster Hunter Rise samarbetar jägare för att besegra ett brutalt angrepp av monster som attackerar Kamura Village. Som tidigare meddelats släpps hårdvarupaketet Monster Hunter Rise samma dag som spelet har release dvs den 26 mars. Samma dag lanseras Nintendo Switch Pro Controller Monster Hunter Rise Edition, som pryds med slående design inspirerad av Magnamalo, spelets monstermaskot.

Miitopia
Ge dig ut på ett spännande, lättsamt och kul äventyr med vänner, familj eller någon annan du vill spela med, för att besegra Dark Lord som är en elak typ som stjäl andras ansikten. I Miitopia, ett väldigt anpassningsbart äventyr för Nintendo Switch, kan du skapa och anpassa Mii-karaktärer för alla du vill. För att sen kasta in dem i sitt livs äventyr. Med peruker och smink kan du få dina Mii-karaktärer att se ännu mer fantastiska ut än någonsin tidigare. Du kan också ha en häst som allierad! Vilka Mii-karaktärer kommer du att ha som allierade… och vem kommer att bli den onde Dark Lord? Miitopia lanseras till Nintendo Switch den 21 maj.

Hades
Spelet som hyllats och fått mängder av priser och grymma recensioner får nu en fysisk release på Nintendo Switch. Denna fysiska version kommer med några roliga extrafunktioner, inklusive en PC-nedladdningskod för Hades Original Soundtrack och ett 32-sidigt karaktärskompendium i fullfärg med porträtt av spelets gudar, spöken och monster. Och låt oss inte glömma själva spelet som erbjuder dussintals timmar av spännande action i kombination med en intressant berättelse. Den fysiska versionen av Hades lanseras den 19 mars.

Bravely Default II
Rädda kristallerna och kontinenten Excillant med hjälp av fyra nya hjältar! Innan spelets lansering kan du spana in den nya trailern. Du kan också testa en ny demo för spelet via Nintendo eShop. Kommer till Nintendo Switch den 26 februari.

Animal Crossing: New Horizons + Super Mario Bros 35th Anniversary
Prylar inspirerade av 35-årsjubileet för Super Mario Bros. kommer till Animal Crossing: New Horizons. Kända föremål som Super Mushroom och frågeblock kan beställas i spelet som möbler, så att du kan placera dem var du vill. Du kan till och med placera flera Warp Pipes på din ö och enkelt resa mellan dem. De nya Super Mario Bros.-prylarna kommer att finnas tillgängliga från och med den 1 mars.

Hyrule Warriors: Age of Calamity
Nytt nedladdningsbart innehåll är på gång för alla som vill ta del av Hyrule Warriors: Age of Calamity Expansion Pass. Nya karaktärer, banor och mer. Den första vågen av DLC kommer i juni och den andra dyker upp i november. Spelare som köper detta Expansion Pass på Nintendo eShop får båda dessa DLC när de släpps. De får också ett extra vapen och en dräkt i spelet för Link som köpbonus från och med 28 maj.

DC Super Hero Girls: Teen Power
Baserat på populära serien på Cartoon Network. Spela som en av många klassiska DC-superhjältar som Batgirl, Supergirl och Wonder Woman som tonåringar som måste klara av gymnasiet, samtidigt som de räddar staden. Var och en av dessa superhjältar har sin egen uppsättning specialförmågor, som att flyga eller olika prylar som kan användas i strid. Som ditt tonåriga alter ego utforskar du Metropolis, visar upp dina selfies från olika platser i staden på ditt Superstapost-konto i spelet eller bygger om en nedgången del av staden. DC Super Hero Girls: Teen Power kommer till Nintendo Switch den 4 juni.

Famicom Detective Club: The Missing Heir/Famicom Detective Club
The Girl Who Stands Behind: Två Nintendo-spel från Japan som kommer till Europa för första gången, lokaliserade med engelsk text och helt moderniserade för Nintendo Switch. Drama och oväntade vändningar väntar vid varje hörn i båda dessa spännande spel. Upptäck den dödliga sanningen i Famicom Detective Club: The Missing Heir och Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind, kommer till Nintendo eShop den 14 maj.

• Star Wars: Hunters: Star Wars – Hunters Nintendo Switch under 2021.
• Knockout City – Nintendo Switch den 21 maj.
• Fall Guys: Ultimate Knockout – Nintendo Switch i sommar.
• Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Complete Edition – Nintendo Switch den 19 mars.
• Apex Legends – Nintendo Switch den 9 mars.
• Legend of Mana – Nintendo Switch den 24 juni.
• Outer Wilds- Nintendo Switch i sommar.
• Samurai Warriors 5 – Nintendo Switch i sommar.
• World’s End Club – Nintendo Switch den 28 maj.
• Ghosts’n Goblins Resurrection – Nintendo Switch den 25 februari.
• No More Heroes 3: Travis är tillbaka! – Nintendo Switch den 27 augusti.
• Neon White: Neon White – Nintendo Switch under vintern 2021.
• Tales from the Borderlands – Nintendo Switch den 24 mars.
• Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse – Nintendo Switch den 16 mars.
• Ninja Gaiden: Master Collection – Nintendo Switch den 10 juni.
• SaGa Frontier Remastered – Nintendo Switch den 15 april.

nintendo e3Random bild från E3.