Visste du att...

Svenska spel 2021 – vi listar några av de hetaste titlarna

Svenska spel 2021

De flesta ser nog fram mot 2021. Även om första halvan verkar vara ungefär likadan som 2020.

Made in Sweden
Vad bjuder då 2021 på från svenska utvecklare. Det är mycket som inte är utannonserat, men nedan är i alla fall vad vi känner till i skrivande stund. Alfabetisk ordning för att göra det enkelt.

Biomutant (Experiment 101)
Biomutant har varit på gång länge och har skjutits på, men nu tror – och hoppas – vi på att det händer. Hemsidan säger Xbox One, Playstation 4 och PC – men vi tror nog att PS5 och XS kommer att adderas framöver.

EvilvEvil (EG7)
EvilvEvil bjuder på vampyrer och det är Toadman som ligger bakom spelet. Det som visats tyder på att det är ett actionladdat spel.

It Takes Two (Hazelight)
Josef Fares är tillbaka med ännu ett coop-spel och det är It Takes Two. Ambitiös lansering till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC den 26 mars.

Little Nightmares 2 (Tarsier)
Little Nightmares 2 kommer förmodligen att bli minst lika poppis som det första spelet.

Mad Skills Motocross 3 (Turborilla)
Turborillas första och andra spel har varit succéer på både Ios och Android, nu kommer tredje spelet som förmodligen kommer följa i samma hjulspår.

Warhammer 40,000 Darktide (Fatshark)
Fatshark fortsätter bygga på fyrspelar-coop-upplevelsen som gjorde Vermintide-spelen populära. Nu i 40k-universumet och spelet kommer till Xbox Series X/S och PC.

Vampire: The Masquerade (Sharkmob)
De andra hajarna, Sharkmob, satsar på en ny typ av Battle Royale i Vampire the Masquerade-världen. Spelet är företagets första.

The Ascent (Neon Giant)
Relativt nya studion Neon Giant i Uppsala kommer med sitt första spel The Ascent och det kommer till Xbox Series X och PC.

Fler spel på gång
Det kommer nog att utannonseras en stor mängd spel under 2021 från svenska utvecklare. Till exempel Embark, som snabbt blivit en av de större studiorna i Sverige när det gäller antal anställda, kommer säkert att meddela något. Dice, Mojang, Avalanche och Starbreeze har säkert något på gång. Den sistnämnda är Payday 3, men de kanske meddelar när det kan tänkas dyka upp.

Där har vi bara täckt in de större utvecklarna. Det kommer garanterat massor av indietitlar och mobilspel med mera under året. Både som släpps och som meddelas. Och självklart finns det stora mobilutvecklare, bara att vi inte har någon direkt koll på vad till exempel King har för sig.

2021 – året vi längtar efter
Där har vi 2021 summerat i liten skala. Vi håller alla tummarna att vaccin eliminerar pandemin, att människor världen över har lärt sig något och blir bättre versioner av sig själva, att det kommer finnas konsoler till alla som vill köpa en och att spelen är bättre än någonsin.

Gott nytt år!

swegame dalarna