Visste du att...

Var hittar man en Xbox Series X eller PS5 om man inte har förhandsbokat

Nästa generations konsol – var god dröj

Har du tänkt köpa en ny spelkonsol, men glömde att förhandsboka en?

Var god dröj
Vi har ringt runt lite för att kolla om man kan hitta en konsol någonstans om man glömde att förhandsboka en. Då ligger du risigt till om du vill spela innan jul. Men har du inte jättebrådis så är de inte jättelångt borta.

Xbox Series X
Det är den populärare konsolen av de två Xboxarna. Det gick att boka ens sådan relativt sent och ändå få den på lanseringsdagen som var i tisdags förra veckan. Nu är de dock slut där vi letat, men de sägs att det kommer in nya enheter under december. Mitten av december är ett datum och på en stor elhandlare sägs det 24:e december och en annan refererar till början av januari nästa år.

Xbox Series S
Den förefaller inte varit lika populär och här sägs det att man kan hitta en och annan om man anstränger sig. Vi har dock inte hittat någon, men köper att den är lättare att hitta då de som hoppar på tåget först förmodligen är så kallade ambassadörer och de väljer Series X i första hand.

Playstation 5
Sopslut. Hittar ingen Playstation 5 där vi tittat och de är mer förtegna om när det kommer in fler enheter. Vare sig med eller utan CD-skiva har vi kunnat finna. Att butikerna inte säger något beror på att de inte vet, inte för att de håller inne med information.

Begagnad Xbox
Series X kostar, eller det som folk drömmer om att få ut, är mellan 7000 – 10 500 kronor vid en snabb överblick. I och med att några säkert köpt dem för att sälja och om de inte säljs så lämnas de tillbaka till butiken, bör det innebära att några dyker upp i retur då vi hoppas att ingen köper sin konsol får dessa nissar.

Series S fanns det inte många, men där kunde man faktiskt hitta enheter till butikspris.

Begagnad Playstation 5
I och med att den inte släppts än hittades bara en enhet som sägs vara importerad och den vill de ha 10 000 kronor för.

Som sagt
Att köpa en enhet via någon tv-spelsvariant av svartabörsenförsäljare avråder vi från. Den fungerar säkert och så vidare, så inte för att bli lurad på vad som köps, utan för att det är så mycket smartare att vänta lite och köpa den till ordinarie pris från en butik än att ge tusenlappar till någon som lyckats norpa en via förhandsbokning eller känner någon på något ställe som fixat en.

Varför var Pikachu på bilden för artikeln? Vi har ju gjort lite detektivarbete och det var ju inte Pikachu – det var ju Detective Pikachu… Han säger att det finns Nintendo Switch-enheter på de flesta ställen.