Visste du att...

Ikea och Lego samarbetar med serien Bygglek

Ikea och Lego lanserar kreativ lösning som förenar lek och förvaring

De två varumärkena har slagit sina påsar ihop för att skapa en lekfull förvaringslösning – Bygglek. En serie som består av förvaringslådor med Lego-knoppar och en uppsättning specialgjorda klossar som uppmuntrar till lek och gör förvaringen i hemmet lite roligare.

Bygglek
När man städar upp och omorganiserar barnens kreativa område under tiden som de leker, så avbryter man inte bara leken utan också deras kreativa uttryck och utveckling, säger pressmeddelandet. Men vi vet att alla som läser det här på HYPE.se är kunden, även om det sägs vara för barnen…

De ville hur som helst skapa en förvaringslösning som i sig själv erbjuder en rolig och lekfull upplevelse. Bygglek Lådor är utrustade med Lego-knoppar ovanpå locket och frampå lådan så att barnen kan införliva förvaringslådorna i sin lek, som en del av sina LEGO verk. De kan förvara sina berättelser i lådorna, eller stolt visa upp sina skapelser ovanpå.

Oktober
Bygglek säljs i alla svenska Ikea-varuhus och hemsidan från 1 oktober 2020