Visste du att...

EA lånar ut ljud till NHL-starten

NHL 18

Tv-spelen blir verklighet

I vanliga fall brukar spelen hämta saker från verkligheten, nu är det tvärt om.

Publikljud
NHL har meddelat att de jobbar tillsammans med Electronic Arts för att göra upplevelsen bättre nu när hockeysäsongen startar om i augusti. De skippar att fylla läktarna med pappfigurer, och räddar ett gäng med träd på en och samma gång, och satsar i stället på den ljudliga upplevelsen. Det gör de genom att använda sig av ljud från EA:s NHL-spel.

Vi får se hur det går, om det är någon som sitter med ljudkontrollen likt en publiklös komedi och fyller i där det borde vara känslor? Man får hoppas att det inte är en partisk knapptryckare som jublar åt ena laget och anser att allt som det andra laget gör är dåligt. De ska även lägga in hejaramsor läste vi någonstans, men i NHL finns inga ramsor, de har inte publik som vi är vana med här hemma. Publiken skriker och jublar, men är mer intresserade av pusskameran än att heja på laget.

Vi får se hur det ser ut när det drar igång, men oavsett så är det kul att tv-spelen får hjälpa till att göra den riktiga idrotten, de som tränar och svettas, en tjänst.