Visste du att...

Svenska 1993 Shenandoah har börjat sin förhandsbokning på Switch

1993

1993 Shenandoah heter 1993 för att det utvecklades 1993, men det såg inte dagens ljus förrän 20 år senare.

Fyra spelare
Sidskrollande skjuta-skjuta-spel var det som gällde under en lång tid på 80- och 90-talet. Det var där och då som ett gäng killar från Alingsås började utveckla spelet Shenandoah. Det gick jättebra för dem och de fick en utgivare baserad i England, men spelet blev aldrig klart på grund av tonårsproblem.

Nu en herrans massa år senare kommer spelet alltså till Nintendo Switch och det är förmodligen det bästa stället ett spel av den här typen kan landa på. Kontrollen är perfekt för sidskrollande spel. Har man en original-Switch och dessutom fyra kontroller – då kan man spela fyra samtidigt.

Du kan köpa spelet nu, men det går inte att spela innan torsdag nästa vecka. Läs mer på Nintendos-butikens hemsida >>

1993 Space Machine