Visste du att...

Avalanche öppar studio i Liverpool

Avalanche Studios

Avalanche UK

Det låter som de gamla webbdagarna när alla skulle ha land eller stad efter företagsnamnet för att påvisa hur internationella de var. Nu kallar de inte sig det tror vi, men i alla fall.

Liverpool
Avalanche Studios Group som moderföretaget heter numera meddelade idag att de kommer att öppna upp en studio i Liverpool. Visst är det där Manchester United spelar fotboll? Nåja, initialt är det fem utvecklare som kör igång i juni och de kommer att börja rekrytera personal per omgående och 20 personer kommer anställas direkt. Över en längre period ser de ett 50-tal anställda.

Fjärde studion
Med Liverpool blir det fyra studios, de andra ligger i Stockholm, New York och Malmö.

”I’m excited about Avalanche Studios Group becoming a part of Liverpool’s thriving game development scene and how we can contribute to it in terms of our unique games and culture” sade Pim Holfve som är vd på Avalanche Studios Group. ”The Liverpool location will play an important role in our sustainable growth strategy to recruit over 100 people in 2020.”

Just Cause 4 avalancheJust Cause 4 från Avalanche.

Lämna ett svar