Visste du att...

Mayhem Masters – Nytt spel från Uppsala

Mayhem Masters

Imorgon smäller det för Uppsala-baserade Digital Ballista som släpper sitt första spel.

Två till åtta spelare
Mayhem Masters är en arenasprängare för 2-8 personer där man kämpar om att bli siste man på plan. I en arena fylld med faror spränger man tegelblock för att hitta uppgraderingar och ställs så småningom öga mot öga med sina motståndare. Utöver bomber finns också sekundära vapen, sjukdomar och andra kraftfulla uppgraderingar som ger flera olika valmöjligheter vid anfall. Man kan knuffa block, maskera sig som en annan spelare eller gå genom väggar som ett nästan helt osynligt spöke.

Mayhem Masters är utvecklat för att belöna skicklighet och taktik, så vägen till att överleva handlar ofta om att välja vilka uppgraderingar man ska använda när – och mot vem.

15 karaktärer
Välj en av 15 färgglada karaktärer från den hjärnsökande zombien, den äventyrslystne astronauten till den grekiska filosofen och den halvtaskigt ritade streckgubben.

”Idén föddes i spelsoffan med mina bröder och kusiner. Det var där vi bestämde vem som var bäst, genom att spela den här typen av spel där skicklighet tar en segrande genom alla explosioner och dödsfällor. Sen blev man ju kallad ‘turunge’ ändå, såklart… men det är också en del av charmen.” säger Hombre de Mundo, Creative Director Digital Ballista.

Mayhem Master släpps den 27 mars på Steam.

Lämna ett svar