Visste du att...

Ny Sony-telefon med 3,5mm-uttag

3,5mm gör en glad

De passar på att skryta om en massa saker, men det är nog hörlursuttaget som är det roligaste med telefonen – det och att den kommer till Sverige till skillnad från LG:s telefon med det försvinnande hålet.

Sony Experia 1 II
Det är inte ett bra namn, det är till och med rätt dåligt. Man kan undra hur de tänker. Även hur de tänker i tider där framsidan alltid är skärm och inga kanter? Men vem vet, det kanske finns en kundkrets som vill ha lite ramar. Det finns i alla fall en kundgrupp som vill ha 3,5mm-uttag och det är väl bara att hoppas på att de sväljer att pruta på skärmen.

Vi fick en väldans massa info om telefonen som vi publicerar i sin helhet. Filmen ovan visar hur det ser ut från diverse håll, och här är en bild som visar den framifrån.

• Trippelkamera som är utvecklad tillsammans med Sonys Alpha-teknologi och ZEISS-kalibrerad optik särskilt framtagen för Xperia med 3D iToF.
• Industriledande autofokus med seriebildstagning på 20 bilder per sekund (fps2) med beräkningar3 på 60 gånger per sekund4 för AF/AE och ögon-autofokus i realtid4 för människor och djur5.
• Cinematography Pro ”powered by CineAlta” som kan spela in i flera bildhastigheter och erbjuder fler manuella inställningar, såsom touch autofokus och anpassad vitbalans, för att förbättra din filmfotografiska upplevelse.
• 21:9 CinemaWide 6,5” 4K HDR OLED-skärm6 ger enastående färgexakthet med skaparläget Creator mode ”powered by CineAlta”.
• Titta på film med Dolby Atmos-ljud, anpassat i samarbete med Sony Pictures Entertainment, som ger en multidimensionell surroundljudupplevelse.
• Ljudkvalitet i linje med artisters intentioner där ljudet har blivit anpassat i samarbete med Sony Music Entertainment, stereo fronthögtalare och nya 360 Reality Audio7 med unik avkodningshårdvara för optimerad ljudkvalitet.
• Nästa generations 5G och Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform, med högkapacitetsbatteri på 400mAh och trådlös laddning för optimal hastighet och prestanda.
Sony stärker ytterligare sin Xperia-serie med sin första flaggskeppsmodell anpassad för 5G. Xperia 1 II är byggd för snabbhet och för att du enkelt ska kunna skapa och njuta av innehåll genom att dra nytta av marknadsledande teknik från Sonys portfölj av produkter och tjänster såsom:
• -Seriebildtagning med 20 bilder per sekund (fps)2 med AF/AE-beräkningar3 på 60 gånger per sekund4 från Sonys Alpha-kameror med utbytbara objektiv.
• -Skaparläge och bioinspelningsfunktionen Cinematography Pro ”powered by CineAlta” från Sonys professionella affärsdivision.
• -X1 for mobile baserat på teknik från BRAVIA TV.

– Xperia 1 II sammanfattar Sonys syfte att vara ett kreativt underhållningsföretag genom att dra nytta av det bästa av Sonys prisbelönta teknik i en enhet som förhöjer upplevelsen av att skapa, dela eller njuta av innehåll, säger Mitsuya Kishida, chef för Sony Mobile Communications. Sony har en unik position med vår breda portfölj. Med 5G kan vi ta dessa kreativa erfarenheter ännu längre. Xperia med 5G tar din mobila upplevelse till nästa nivå.

Fånga snabba ögonblick på bild
Utrustad med Sony Alphas industriledande autofokus har den nyutvecklade trippellinskameran stöd för avancerad fototeknik samt ZEISS-optik särskilt kalibrerad för Xperia 1 II, där ZEISS T* ytbehandling bidrar till en utsökt rendering och kontrast genom reducering av reflektioner.

Xperia 1 II använder teknik utvecklad för Alphas utbytbara objektivkameror och erbjuder kontinuerlig AF som ger AF/AE-beräkningar med 60 gånger per sekund.

Detta möjliggör världens första1 AF/AE-spårning för höghastighetsfotografering upp till 20 bilder per sekund (fps), vilket är särskilt användbart för att fota rörliga motiv som barn eller djur5 och snabba rörelser vid sport. Fokusera och följ objektet med hög precision och fånga avgörande stunder som du inte vill missa. Dessutom finns funktionen ögon-autofokus i realtid4, som låser fokuset på motivets öga för fantastiska porträttbilder, nu tillgängligt för både människor och djur.

Xperia 1 II:s snabba fokus fungerar även i mörka ljusförhållanden och ger kvalitetsbilder i utmanande miljöer tack vare fyra tekniker som fungerar tillsammans: Dubbla fotodiodsensorer8, ett autofokussystem som täcker nästan 70 procent av sensorn9, 3D iToF-sensor10 och en ny stor 1/1.7” Exmor RS för mobilsensorer9 som gör den 1,5 gånger så känslig jämfört med tidigare modell, vilket resulterar i snabbare och mer precist AF i mörkare ljusförhållanden.

Trippellinskameran ger en fantastisk mångsidighet med tre brännvidder: 16mm/24mm/70mm. Nya Photography Pro ”technology from Alpha” tillför ett gränssnitt som är anpassat för Alpha-fotografer med manuella inställningar för ISO, slutartid och mer.
Imaging Edge for Mobile kopplar samman Xperia 1 II till Sonys Alpha-kameror11 så att du kan använda telefonen som en fjärrkontroll, som kan styra komposition, fokus, ISO-känslighet och andra inställningar. Det gör det även möjligt för användaren att skicka bilder fotograferade med en Alpha kamera till Xperia 1 II för färg- och nyansgranskning med precision på expertnivå.

Cinematography Pro ”powered by CineAlta” stöder nu 2K 120fps 10 bit HDR med hög bildfrekvens12 och Cinematic 21:9 4K HDR-inspelning med 24/25/30/60fps13 förstärker kinematografiska upplevelsen. Touch AF, manuella inställningar för exponering vid metering, nivåmätare och förbättrade vitbalansinställningar ger ökad möjlighet för manuell styrning och det unika intelligenta vindfiltret från Sony reducerar brus och ljud från vind för en klar ljudinspelning.

Smart och kraftfull
Xperia 1 II drivs av ett högkapacitetsbatteri på 4000mAh med snabbladdning som laddas upp till 50% på bara 30 minuter14 samt har även Qi sladdlös laddning för en snabb batteri-boost när du är på språng. Sony fortsätter att utveckla teknik som förbättrar batteriets livslängd och hållbarhet vilket även inkluderar AI-styrda ’Battery Care’ som anpassar sig efter din personliga rutin.

Låt dig fångas av underhållning
Oavsett om du lyssnar på musik eller tittar på film är Xperia 1 II anpassad för en häftig underhållningsupplevelse. Med teknik för minskad rörelseoskärpa som motsvarar en 90Hz-skärm och reducerad bildfördröjning för en klarare bildkvalitet. Tillsammans med Dolby Atmos-ljud anpassat i samarbete med Sony Pictures Entertainment är resultatet en multidimensionell surroundljudsupplevelse.
Genom att dra nytta av Sonys erfarenhet i ljud både via hårdvara och i musikbranschen har Xperia 1 II utvecklats för en autentisk musikupplevelse med ljud framtaget i samarbete med Sony Music Entertainment.

Lyssnarupplevelsen tas vidare ännu ett steg när världens första15 smartphone med 360 Reality Audio optimerar ljudkvaliteten när du lyssnar på musik via musik- och underhållningsplattformen TIDAL16. Musik i hög kvalitet kan åtnjutas genom fronthögtalarna, med trådlösa hörlurar eller hörlurar med sladd via 3,5mm-ingången. Avancerade ljudinställningar har reducerat överhörning till omärkbara 20dB – över 90% lägre än hörlurskoppling med USB-C.

Förutom High-Resolution och High-Resolution Wireless Audio17 introducerar Xperia 1 II DSEE Ultimate. Tekniken använder AI för att automatiskt förbättra ljudfrekvenser och överföringshastighet i realtid vilket ger varje låt ett så nära högupplöst ljud som möjligt. Det fungerar både med trådlösa hörlurar, hörlurar med sladd och med både lokal eller strömmad musik.
Spela på språng

Njut av en obegränsad vy av ditt spel på 21:9-skärmen. PlayStation 4:s DUALSHOCK 417 Wireless Controller gör spelandet roligare när du är på språng. Systemet är nu också kompatibelt med Call of Duty: Mobile från Activision. Dessutom kan du njuta av en optimerad Call of Duty: Mobil spelupplevelse som är ett samarbete med Qualcomm Snapdragon Elite Gaming.
Game Enhancer, en funktion som först introducerades med Xperia 1 för att förbättra spelupplevelsen på mobilen, har blivit förbättrad i och med Xperia 1 II. Den kommer nu att stödja Competition Set som låser spelappen på skärmen och gör Xperia till en enhet med spelfokus, till och med för tävlingsmatcher inom E-sport. Dessutom har skärmens touch-hastighet förbättrats jämfört med Xperia 1 för att ge den ultimata spelupplevelsen på mobilen.
Få ut det mesta av 5G

Xperia 1 II är byggd för höga hastigheter och anpassad för 5G. Genom att dra nytta av Sub-6 GHz nätverksstöd kan Xperia 1 II ge ständig tillgång till innehåll av hög kvalitet.

Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform och Snapdragon X55 5G Modem-RF system ger dig möjlighet att spela, fånga, multitaska och ansluta med en hastighet på multi-gigabit 5G och förbättrad prestanda med 25% snabbare CPU och GPU än tidigare modell.
Med IP65/68 vattentålighet19 och Corning Gorilla Glass 6 på båda sidor är Xperia 1 II både tålig och vacker i designen.
Xperia 1 II kommer att finnas tillgänglig i svart och lila i Europa och levereras med Android 10 från och med våren 202020..

Lämna ett svar