Visste du att...

Embracer Group köper Tarsier Studios

Tarsier seglar nu med THQ Nordics flagg

THQ Nordics moderbolag Embracer Group, fortsätter att köpa upp utvecklare. Nu är det Karlshamn-grundade Tarsier som inhandlats.

Tarsier Studios
Det är inte bara mejeriprodukter som görs i Karlshamn, det var även där som Tarsier såg dagens ljus i för 15 år sedan. Företaget jobbade primärt med Sony och utökade med en studio i Malmö, som sedan blev enda staden för studion när Karlshamnsbiten bröts av och där formades The Station i stället.

Nu har Embracer Group, det vill säga företaget som äger THQ Nordic bland annat, köpt Tarsier. Eftersom vi inte är någon form av affärsmedia citerar vi vad det gick lös på från Embracers pressmeddelande.

”Köpeskillingen uppgår till 88 MSEK kontant och 11 MSEK i nyemitterade Embracer B-aktier, plus en villkorad tilläggsköpeskilling att utbetalas under en 10-årsperiod till de säljare som fortsätter att arbeta i bolaget.”

Många nya kollegor
Förvärvet inkluderar utvecklingsstudion, dess personal och samtliga immateriella rättigheter. Tarsier har 65 anställda och ingår nu i den 42 miljonerna som jobbar för THQ – okej, inte helt sant, men många nya kollegor har de fått idag, men de har hela julen på sig att lära sig allas namn.

”Vi på Embracer är imponerade av den position och det team som Tarsier byggt upp under 15 år, vilket inte minst syns på de fina betyg som flera av studions stora och välkända produktioner har fått, och i deras ambitioner för framtiden. Vi vill tillsammans med Tarsier investera i att utveckla nya projekt, något som studion historiskt genomfört på ett framgångsrikt sätt. Vi ser fram emot att, tillsammans med ledningen och samtliga medarbetare, ta Tarsier och den kvalitet och kreativitet som finns inom bolaget, till nästa nivå”, säger Lars Wingefors, medgrundare och VD, Embracer Group AB.

Lämna ett svar